Street Fishing

TÄMÄ KILPAILU ON JO KÄYTY.

TULOKSET JA TULEVAT KILPAILUT : vapaa-ajankalastaja.fi/streetfishing.


Tapahtuman nimiStreet Fishing Valkeakoski
Tapahtuman tyyppi
Paikka Valkeakoski, Hakalantie 6, 37600 Valkeakoski (rannan puolelta kulku terassille)
Alkaa 19.08.2022 17:00
Loppuu 19.08.2022 20:00
Järjestäjä Valkeakosken Kalaveikot ry ja Suomen Vapaa-ajankalastajat
Yhteyshenkilö Tero Kariluoma
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite valkeakoskenkalaveikot@gmail.com
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0405881559
Muuta tietoa

Sinustako Koskin Kalakunkku?
SVK järjestää Street fishing -kilpailun Valkeakoskella perjantaina 19.8.2022 klo 17:00–20:00, kilpailu käydään Valkeakosken keskustassa sekä lähialueella (katso kartta ylempänä). Kilpailualueen pohjoisraja menee Apianvirran niskalla, eteläraja isolla sillalla (autosilta). Käytössä vain kisakeskuksen puoleinen rantaviiva. Kalastus on mahdollista Apianvirran alueella vain viehe/perhokalastusvälinen. Muualla myös muilla vapakalastusvälineillä.
Ota kaveri matkaan ja tule rentoon ja kaiken ikäisille sopivaan katukalastuskisaan. Nuoret saavat säännöissä vähän etua.
Lyhyesti:
• Rento katukalastuskisa kaiken ikäisille.
• Kasaa kahden hengen joukkue ja tule kisaamaan ”Koskin Kalakunkku” -tittelistä.
• Kisassa on yksi yhteinen sarja, mutta kukin nuori (syntynyt 2004 tai myöhemmin) saa 5 cm hyvitystä joukkueensa eduksi.
• Kalastaa saa vapakalastusmenetelmillä (18–64-vuotiailla on oltava kalastonhoitomaksu suoritettuna, mikäli he kalastavat heittokalastusvälinein).
• Kisassa mitataan 4 pisintä kalaa (1 / kalalaji) -yhteispituus ratkaisee. Lajeja ei ole ennalta määrätty.
• Kalat mitataan kilpailun jälkeen kilpailukeskuksessa tai ne voi halutessaan vapauttaa, jolloin valokuvat toimivat todisteina. Kalat, joita ei vapauteta tulee lopettaa saaliiksi saamisen yhteydessä.
• Kisan tarkemmat säännöt löytyvät alta ja ne käydään läpi myös kilpailukeskuksessa (Hotelli Waltikan terassialue) ennen kisaa, klo 16:45. Tulkaa siis ajoissa.
• Ilmoittautuminen tapahtuu kartan alla olevasta ilmoittautumislinkistä tai paikan päällä. Jos ilmoittaudutte paikan päällä, tulkaa riittävän ajoissa paikalle!
• Osallistumismaksut (/hlö): Alle 18-v 0 € / SVK:n aikuisjäsenet 5 € / muut aikuiset 10 €. Maksetaan paikan päällä käteisellä tai Mobilepaylla. Käteismaksussa tasaraha.
• Kolme kärkijoukkuetta palkitaan kisan jälkeen lahjakortein. Lisäksi voittajakaksikko saa vuodeksi käyttöönsä tittelin ”Koskin Kalakunkku” ja on tuloksellaan mukana kilpailemassa ”Vuoden katukalastaja” –tittelistä kiertopalkintoineen. Lisäksi kisan voittajakaksikko saa Valkeakosken Kalaveikot ry lahjoittamat vuosiluvat Apianvirralle.
• Ja koska Suomen Vapaa-ajankalastajilla on menossa Mimmit kalastaa! -teemavuosi, arvomme syksyllä kaikkien vuonna 2022 Street fishing -kilpailuihin osallistuvien mimmien kesken kaksi kalastusaiheista tuotepalkintoa.

Kestovinkki: onkiminen on saalisvarmana ja monia eri kaloja pyytävänä menetelmänä tärkeä osa monien joukkueiden taktiikkaa, samoin kuin viehekalastus jonkin kookkaamman petokalan nappaamiseksi.

TERVETULOA MUKAAN!

– SÄÄNNÖT (2022) –
1. Kilpailu käydään kartalla erikseen määrätyllä alueella.
Kalastaminen on sallittua ainoastaan rannoilta. Silloilta ja laitureilta kalastus kielletty.
2. Kilpailuaika on kolme tuntia.
Kaikki osallistujat lähtevät kilpailuun yhtä aikaa kilpailukeskuksesta lähtölaukauksen jälkeen.
Kilpailussa ei ole siirtymäaikoja eli kalastuksen saa aloittaa välittömästi lähtölaukauksen jälkeen ja kilpailun päättymishetkellä osallistujien tulee olla palanneena kilpailukeskukseen.
3. Kilpailu käydään 2-henkisin joukkuein.
Joukkueen jäsenet kulkevat kilpailun ajan yhdessä (max. 20 m etäisyys).
Joukkue liikkuu jalkaisin (pois lukien pyörätuoli tarvittaessa).
4. Kilpailussa kaikki lailliset vapakalastusmenetelmät ovat sallittuja.
Max. 3 vapaa mukana kilpailussa / kilpailija (pilkkivapoja ei lasketa).
Vain 1 vapa / hlö (jossa yksi viehe tai koukku) kerrallaan käytössä / kilpailija.
18–64-vuotiailla on oltava kalastonhoitomaksu suoritettuna, mikäli he kalastavat heittokalastusvälinein.
5. Joukkueen lopputulos muodostuu joukkueen neljän (4) pisimmän kalan yhteispituudesta.
Kalojen tulee olla eri lajia eli vain pisin kala kustakin joukkueen saamasta kalalajista huomioidaan. Lajeja ei ole ennalta määrätty, vaan kaikki käyvät.
Kukin kala mitataan kisajärjestäjän antamalla mittalaudalla 0,5 cm tarkkuudella, pyöristäen alaspäin (eli 37,9 cm = 37,5 cm). Kalojen pituus mitataan leuan kärjestä yhteen puristetun pyrstöevän kärkeen.
Tasatilanteessa enemmän kalalajeja mittauttanut joukkue voittaa (max. = 4 lajia). Lajimääränkin ollessa tasan ratkaisee pisin tai tarvittaessa toiseksi pisin jne. kala voittajan. Jos kaikki neljä kisakalaa ovat yhtä pitkät, ratkaisee arpa.
Jokainen alle 18-v kilpailija (syntynyt 2004 tai myöhemmin) saa ikähyvityksenä 5 cm lisäystä joukkueensa lopputulokseen. Jos molemmat joukkueen jäsenet ovat nuoria, on joukkueen saama etu yhteensä 10 cm.
6. Kilpailukalat voi halutessaan vapauttaa (kuvataan mittalaudalla) tai ottaa saaliiksi.
Mikäli kalaa ei vapauteta, tulee se asianmukaisesti lopettaa saaliiksi saamisen yhteydessä.
Vapautettavaa kalaa mittalaudalla kuvattaessa, kalan vasemman kyljen tulee olla kameraan päin.
Kuvattavaa kalaa voi sen vahingoittumisen estämiseksi pitää aloillaan mittalaudalla, mutta kalan lajin ja pituuden tulee näkyä kuvasta luotettavasti.
Vapautettavat kalat on laskettava vapaaksi mahdollisimman vahingoittumattomina.
7. Kilpailutulokseen ei hyväksytä rauhoitettuja, alamittaisia tai suun ulkopuolelta koukkuun tarttuneita kaloja, vaan ne on palautettava veteen viipymättä.
Alamitat (= alin sallittu pyyntimitta): Eväleikattu taimen 60 cm, kuha 42 cm, harjus 40 cm.
Rauhoitetut kalat: Ankerias, rasvaevällinen taimen.
8. Mäskääminen, eli kalojen houkuttelu ruoka-aineilla, ennen kilpailua ja kilpailun aikana on kielletty (samoin ns. ”feederin” käyttö).
9. Kilpailussa noudatetaan hyviä tapoja – roskaaminen ja kaikenlainen muita häiritsevä käytös on kielletty.
10. Ns. hybridisääntö: Lyhyt selitys: Joukkue voi sisällyttää saamansa, tunnistetun lajin lopputulokseensa korkeintaan yhden kerran, ei siis esim. 1,5 kertaa. Pitempi selitys: Mikäli joukkue saa kalalajien risteymän eli hybridin, hyväksytään kyseinen hybridi joukkueen kilpailukalaksi, jos kumpaakaan sen ns. kantalajeista ei mitata (esim. särkilahna hyväksytään joukkueen kilpailukalaksi, jos joukkue ei mittauta särkeä eikä lahnaa). Mikäli tuomaristo ei tunnista kumpaakaan hybridin kantalajeista, hyväksytään kala sellaisenaan joukkueen kilpailukalaksi, ikään kuin omana lajinaan.
11. Kisan järjestäjällä on tarvittaessa oikeus tehdä näihin sääntöihin muutoksia tai tarkennuksia ja näiden sääntöjen lisäksi noudatetaan lakia ja mahdollisia paikallisia kalastusrajoituksia.

HintaSVK:n jäsenille Nuoret 0€, Aikuiset 5€ / Ei jäsenille Nuoret 0€, Aikuiset 10€