Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry
SVK Jäsenille

Valtakunnallisella kalastuspäivällä kalastettiin kätköjä!

Valtakunnallisen kalastuspäivän teemana oli tänä vuonna ”100 Lasissa Fisuun”.
Pääosa tapahtumista oli suunnattu etukäteen ilmoittautuneille koululaisryhmille. Päätapahtuma järjestettiin tällä kertaa Seinäjoella.

Virallisena päivänä, eli 17.5. järjestettiin ainakin 23 tapahtumaa ympäri maata. Maantieteellisistä ynnä muista syistä osa tapahtumista järjestettiin kuitenkin muinakin ajankohtina ja näitä tapahtumia oli ennakkotietojen mukaan vähintään 38.
Seinäjoen päätapahtumassa vieraili noin 450 henkilöä, joista 400 oli lapsia ja nuoria. Helsingin tapahtuma buukattiin täyteen alle kolmessa tunnissa ja paikalla nähtiin peräti 476 iloista oppilasta opettajineen.
Kalastuspäivän aikana kävijöitä tutustutettiin tuttuun tyyliin eri kalastusmuotoihin ja -välineisiin ja monessa paikoin päästiin myös tositoimiin. Tapahtumia tukivat useat eri yhteistyökumppanit. SVK järjesti päivän tiimoilta myös koko kesän jatkuvan Sata lasissa kätköille -teemakilpailun. Kilpailussa kalastustapahtumiin piilotettiin 100 kätköä nuorten löydettäväksi ja hyvin niitä löydettiinkin. Onnistujia on jo palkittu ja positiivisen palautteen saattelemana jatketaan uusien piilopaikkojen saralla. Vuoden 2017 Kalastuspäivä oli myös osa Suomi 100-tapahtumasarjaa.

Kalastus on kivaa hommaa. Koulupäivän aikana vielä kivempaa!

Kalastus on kivaa hommaa- etenkin kesken koulupäivän!

Tapahtumien suunnitteluun ja järjestelyihin otti osaa mittava määrä vapaa-ajankalastajapiirien ja seurojen väkeä. Ilman heitä tällaisten isojen tempausten järjestäminen olisi erittäin haasteellista, ellei jopa mahdotonta. SVK haluaakin kiittää kaikkia mukana olleita kalamiehiä ja -naisia sekä tapahtumia tukeneita yhteistyökumppaneita.

Kotimaisesta kalasta saa huippuhyvää ruokaa!

Kotimaisesta kalasta saa huippuhyvää ruokaa!

Teksti: Marcus Wikström
Kuvat: Jaana Vetikko.