Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry
SVK Jäsenille

Tietosuojalauseke

Tietosuojakäytäntö

Päivitetty 9.5.2018
Käsittelemme henkilötietoja luottamuksellisesti ja uuden EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti.
Tässä tietosuojalausekkeessa on kerrottu, millaisia tietoja verkkopalvelun käyttäjästä kerätään, mihin niitä käytetään ja mitä vaikutusmahdollisuuksia käyttäjällä on.

1. Keräämämme henkilökohtaiset tiedot
1.1. Käyttäjän itse antamat tiedot, esimerkiksi
– nimi
– sähköpostiosoite
– osoitetiedot
– puhelinnumero

1.2. Verkkopalveluiden käytöstä havaitut tiedot
– verkkopalvelun selaustietoja
– verkkopalvelun käyttötietoja (esimerkiksi käyttäjän tulotapa palveluun, selain- ja laitetieto, evästetunniste, palvelussa vietetty aika, maantieteellinen sijainti)
– mainokset, jotka on näytetty sekä tiedot mainosten klikkaamisesta

2. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään?
Käsittelemme henkilötietoja vain ennalta määriteltyihin käyttötarkoituksiin:
– Keräämme käyttäjien suostumuksella henkilötietoja, jotta voimme vastaanottaa jäseneksi liittymisiä ja päivittää jäsentietoja, vastaanottaa verkkokaupan tilauksia ja kalailmoituksia.
– Keräämme käyttäjien suostumuksella sähköpostiosoitteet, jotta voimme lähettää heille uutisia ja tietoa palveluistamme ja tuotteistamme.
– Keräämme tietoa verkkosivuston käyttötavoista, jotta voimme parantaa ja kehittää palvelua.
– Keräämme tietoa verkkosivuston kävijöistä, jotta voimme kohdentaa hänelle häntä mahdollisesti kiinnostavia tuotteita, palveluita sekä tarjouksia eri viestintäkanavia hyödyntäen.

3. Kolmannet osapuolet
Käytämme muutamien kolmansien osapuolien palveluita. Osapuolet ovat aina tarkasti valittuja, jotta voimme olla varmoja, että he myös noudattavat EU:n tietosuojalakia. Nämä osapuolet sijaitsevat USA:ssa ja soveltavat EU:n tietosuojalakiin mukautuvaa EU-U.S Privacy Shield lakia.
Palvelu voi sisältää myös kolmansien osapuolten, kuten mittaus- jaseurantapalveluiden sekä mainosverkostojen evästeitä.
Tutustu tarkempaan evästekäytäntöömme https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/evasteet/

3.1. Scenegroup Oy
Tämä verkkosivusto hostataan Scenegroup oy:n palvelimella. Scenegroup oy on sitoutunut noudattamaan EU:n tietosuojalakia. Sivustoa suojataan mm. seuraavilla tavoilla: sivusto on 24/7 valvonnassa, HTTPS-suojaus, säännölliset päivitykset, kerättyjä tietoja säilytetään tietokannoissa, jotka on suojattu mm. palomuurein, salaustekniikoin sekä rajoitetun kulunvalvonnan ja käyttöoikeuksien avulla.

3.2. Google Analytics
Käytämme verkkopalvelussamme Google Analyticsiä mittaamaan verkkopalveluidemme käyttöä. Google Analytics, voi asettaa evästeitä
käyttäjän laitteelle kerätäkseen tietoja esimerkiksi sivuston kävijämäärästä. Tietoja voidaan myös käyttää, jotta voidaan näyttää kävijää todennäköisesti kiinnostavaa mainontaa. Eväste (“cookie”) on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa käyttäjän päätelaitteelle.
Evästeet sisältävät usein nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla tunnistetaan ja lasketaan sivustollamme vierailevat selaimet.
Tutustu tarkempaan evästekäytäntöömme täällä.
Lisätietoja Google Analyticsin ehdoista voi lukea täältä.

3.5. Yhteisöliitännäiset
Verkkopalvelussamme on käytössä yhteisöliitännäisiä, kuten Facebookin, Twitterin tai Instagramin Tykkää tai Jaa-painikkeita. Tällaiset yhteisöliitännäispainikkeet näkyvät palvelussamme, mutta niiden sisältö tulee suoraan painikkeen lähteestä. Yhteisöliitännäinen tunnistaa, että käyttäjä on kirjautuneena kyseiseen palveluun, jolloin sivu näyttää
räätälöidyn sisällön liitännäisessä. Yhteisöliitännäiset eivät näytä räätälöityä sisältöä, jos käyttäjä ei ole kirjautunut kyseiseen palveluun.
Yhteisöliitännäisten palvelut voivat kerätä tietoa kävijän vierailusta voimassaolevien yksityisyydensuojaehtojensa mukaisesti.

4. Kuinka kauan tietojani säilytetään?
Kerättyjä tietoja säilytetään vain sen ajan kuin on tarpeen.

5. Miten henkilötietoni suojataan?
Käytämme tarpeellisia teknisiä tietoturvakeinoja henkilötietojen suojaamiseksi. Tällaisia keinoja ovat muun muassa palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö, asianmukainen kulunvalvonta, hallittu käyttöoikeuksien myöntäminen ja niiden käytön valvonta, salaustekniikoiden käyttö ja henkilötietojen käsittelyyn
osallistuvan henkilöstön ohjeistaminen. Huolehdimme myös, että kaikki alihankkijamme noudattavat EU:n määrittelemää tietosuojalakia.

6. Linkit muihin verkkosivuihin
Emme vastaa verkkosivustoomme linkitettyjen, ulkopuolisten tahojen ylläpitämien sisältöjen yksityisyydensuojakäytännöistä tai sisällöistä,
emmekä laillisuudesta ja hallinnosta. Jos huomaat, että linkittämillämme verkkosivuilla on laitonta tai loukkaavaa sisältöä, olemme kiitollisia
palautteesta.

7. Millaisia vaikutusmahdollisuuksia minulla on?
Olemme sitoutuneita tarjoamaan käyttäjillemme valintoja ja hallintamahdollisuuksia tietosuojaan liittyen.

7.1. Suoramarkkinointikielto
Käyttäjällä on oikeus kieltää tietojensa käyttö suoramainontaan, etämyyntiin ja muuhun suoramarkkinointiin liittyen ottamalla yhteyttä meihin: Jaana Vetikko, puh. 050 525 7806 jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi

7.2. Tietojen tarkastaminen
Käyttäjällä on oikeus tarkastaa hänestä tallennetut henkilötiedot.
Käyttäjän pyynnöstä poistamme tai täydennämme käsittelyn tarkoituksen kannalta virheelliset tai vanhentuneet henkilötiedot. Käyttäjä voi päivittää ja/tai tarkastaa henkilötietonsa ottamalla yhteyttä meihin.

7.3. Evästeiden estäminen
Käyttäjä voi tyhjentää selaimeensa tallentuneet evästeet selaimen asetuksista. Evästeiden käytön estäminen saattaa vaikuttaa palveluidemme toiminnallisuuteen.
Tutustu tarkempaan evästekäytäntöömme täällä.
Rekisterinpitäjänä toimii Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö. Käyttäjä voi milloin tahansa ottaa yhteyttä seuraavia yhteystietoja käyttäen:
Jaana Vetikko
jaana.vetikko@vapaa-ajankalastaja.fi
puh. 050 525 7806