[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hei taas!
Täällä kirjoittaa Vilho Saarela kalareissustaan. Kouluviikko oli takana ja viikonloppu alkoi. Sunnuntaina oli tarkoitus mennä kuhaa ja ahventa kalastamaan taas kippari J:n kanssa. Kello 8.30 sunnuntai aamuna oli Ikea kassi täynnä jigipakkeja ja vähän evästäkin mukana kun kippari J pihaan kurvasi vene perässään. Matka jatkui kohti tuttuja kalapaikkoja, joissa kesälläkin jo käytiin. Vene laskettiin ja varusteltiin ja eikä kauas rampilta ajettu kun paikoilla jo olimme ja kuhaa aloimme luodata.

Viistokaiun avulla löysimme kalaa ja aloimme heitellä. Siiman päähän laitoin luottopelini Savage Gear Bleak Battle tailin 8 senttisenä. Ei montaakaan heittoa kun siimaan päässä komeili 43 senttinen kuha. Tästä innostuneena ajattelin, että tästä tulee hyvä päivä. Muita kaloja ei samasta ankkurista tullut kummallekaan.

Vilhon kuha

Vaihdoimme paikkaa ja luotailimme. Veneen alla oli kuha jos toinenkin, joita koitin vertikaalijigillä narrata sillä aikaa kun kippari J heitteli. Tärpin sain, mutta vastaisku hiukan myöhässä ja kuha ei koukkuun jäänyt. Jatkoimme luotaamista. Yksittäisiä kaloja löysimme vähän sieltä täältä, mutta etsimme useampaa kalaa samassa ”nipussa”. Aikaa kului paikkaa vaihdettiin ja luodattiin. Lopulta löysimme pari kalaa vierekkäin ja muutaman heiton niitä heittelimme ilman tärppiä kuitenkin. Hetken kuluttua löytyi taas muutama kuha ja niille ahkerasti jigiä tarjottiin ja molemmat saivat tärpin, mutta ei kalaa veneeseen asti.
Ajamisen ja monen paikan luotaamisen jälkeen palasimme takaisin paikkaan josta olin aamulla kuhan saanut. Pimeä alkoi tulla eli päivä oli loppupuolella. Veneen alla oli kalaa ja myös viistokaiussa näkyi kalaa eli veneen molemmin puolin. Kippari J alkoi heitellä. Itse otin pilkkivavan ja siiman päähän laitoin tasapainon ja aloin pilkkiä veneen alla näkyviä kalakaaria. En kerennyt  saamaan pilkillä kalaa kun kipparilla jo kuha komeili haavissa. Mitallinen yksilö tämäkin. Sain tasapainolla veneen alta kolme ahventa, jotka otin mukaan kun olivat ruokakokoa. Aloin taas heitellä kuhaa ja en montaa heittoa kerennyt heittää kun toinen mitallinen kuha veneessä kipparin toimesta. Enenpää kalaa ei enään saatu. Eli päivän saldo kolme kuhaa ja kolme ahventa.

Vilhon kaiku
Kuvassa vasemmalla ylhäällä näkyy kuha, joka hetken päässä jo oli haavissa. Kuvassa näkyy myös pari isompaakin kalaa, joko kuhia tai haukia.

Mietimme reissua näin jälkeenpäin ja voimme todeta, että kaikki kalat saimme samasta ankkurista ja kala oli samalla alueella. Ajettiin kyllä ja kalaa etsimme, muttta muualta ei löytynyt kuin yksittäisiä kuhia. Päivän ottijigit kuhalle olivat Bleak battle tail niinkuin aiemmin mainitsin ja kaksi kuhaa tulivat neljän tuuman Hybrid wormilla. Reissu oli hyvä, vaikka kaloilla ei juhlittu. Jotain sentään jopa ruokapöytään asti. Kiitokset kipparille ja kireitä kaikille tasapuolisesti![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]