Kesän huippukiva kalastustapahtuma Vapapäivä järjestetään 12. päivä kesäkuuta. Vapapäivänä alle 18-vuotialla on mahdollisuus kalastaa ilmaiseksi yli 30:lla Metsähallituksen kalastuskohteella. Suomen Vapaa-ajankalastajien ohjaajia on paikalla 12 kohteella kello 10–15, ja muilla kohteilla lapset voivat kalastaa omatoimisesti huoltajansa kanssa.

Vaikka Vapapäivää vietetään ulkona eikä kalastaessa tavallisesti kyhjötetä kylki kyljessä, pidetään silti huolta itsestämme ja toisistamme noudattamalla muutamia yleisiä ohjeita:

Pidä reilu turvaväli niihin, jotka eivät kuulu omaan seurueeseesi.

Muista puhtaat kädet ja yski/aivasta hihaan tai nenäliinan.

Monilla kohteilla on nuotiopaikka ja makkaranpaistomahdollisuus, mutta pakkaathan mukaan eväät, jotka voit tarvittaessa syödä muuallakin. Ulkotiloissakaan ei ole syytä kokoontua tiiviisti.

Ethän tule paikalle sairaana.

 

OPASTETUILLA KOHTEILLA kalastaminen on ilmaista kaikille alle 18-vuotiaille kello 10–15. Aikuisten luvanmyynti alkaa tapahtuman jälkeen klo 15. Tapahtumat järjestetään, mikäli alueelliset koronarajoitukset sen mahdollistavat.
Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan paikan päällä ilmoittaudutaan SVK:n ohjaajalle, jolta saatu rintamerkki toimii kalastuslupana. Ohjaajat tarjoavat neuvoja ja vinkkejä ja auttavat nuoret kalastajat alkuun tarvittaessa.
Tarkista tapahtuman toteutuminen ennen tapahtumaa fisuun.fi tai eräluvat.fi osoitteesta.

Vapapäivä-tapahtumalla on oma, vuonna 2020 lanseerattu nimikkouistin, jonka on valmistanut Kuusamon Uistin. Vapapäivä-uistinta ei myydä kaupoissa, vaan sen voi saada omakseen vain osallistumalla ilmaiseen Vapapäivä-tapahtumaan. Uistimia jaetaan tapahtumapäivänä yhteensä 1500 nuorelle.

Vapapäivänä opastetuilla kohteilla saavat tapahtuma-aikana kalastaa ainoastaan alaikäiset. Saaliskiintiö on kaksi lohikalaa/nuori kalastaja.

 

MUILLA KOHTEILLA voi Vapapäivänä kalastaa ilmaiseksi koko vuorokauden (24 h). Kohteilla ei ole opastusta tai järjestettyä ohjelmaa. Näille kohteille tulee ilmoittautua etukäteen lähettämällä kalastajan ja hänen huoltajansa nimi sekä kohde, jossa aikoo kalastaa, joko sähköpostitse osoitteeseen vapapaiva(a)metsa.fi tai tekstiviestillä numeroon 040 720 5963. Samassa viestissä voi ilmoittaa useamman kalastajan ja huoltajan nimen. Viestiin ei vastata erikseen.

Myös mukana oleva huoltaja (1 hlö/lapsi tai nuori) voi näillä kohteilla kalastaa ilmaiseksi, sillä hän toimii alaikäisen oppaana. Saaliskiintiö on nuorille kalastajille kaksi lohikalaa, huoltajille yksi lohikala. Tarkista omatoimikohteet eraluvat.fi à eräreppu osoitteesta.

 

NÄILLÄ KOHTEILLA KALASTETAAN OPASTETUSTI KLO 10–15

Tutustuthan yllä oleviin ohjeisiin ennen kuin suuntaat Vapapäivän viettoon.

 

Salo, Teijo: Matildanjärvi

Ikaalinen: Teerilampi

Lammi (Evo): Niemisjärvet

Kysy lisää Salon, Ikaalisen ja Lammin Vapapäivästä: janne.rautanen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 0400 946 968

 

Kivijärvi: Heikinlampi

Kysy lisää Heikinlammen Vapapäivästä: juha.ojaharju(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 045 113 3050

 

Mikkeli: Valkeajärvi

Lieksa: Änäkäinen

Nurmes: Peurajärvi

Kysy lisää Mikkelin, Lieksan ja Nurmeksen Vapapäivästä: janne.tarkiainen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 044 547 9116

 

Kuhmo: Syväjärvi

Rovaniemi: Vikaköngäs

Sievi: Maasydänjärvi

Sodankylä: Ahvenlampi

Vaala: Manamansalo, Särkinen

Kysy lisää näistä Vapapäivän kohteista: petter.nissen(at)vapaa-ajankalastaja.fi, p. 0500 440 923