Suonenjoella pilkittiin talviauringon paisteessa

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Suonenjoella pilkittiin kirkkaan talviauringon paisteessa

Vaikka pureva tuuli asetti ajoittain haasteita leiriläisille, saatiin kolmipäiväisestä nuorten leiristä varsin positiivinen ja tapahtumarikas kokemus kaikille osanottajille.

Suonenjoen talvionkijoiden ja Pohjois-Savon vapaa-ajankalastajapiirin järjestämälle leirille tuli mukaan lopulta kymmenen nuorta, innokasta osanottajaa. Yksi tyttökin oli mukana, ja kuulemma leiri oli varsin antoisa kokemus.
”Pilkkiminen on tosi kivaa. Muutenkin täällä on ollut mukavaa, ja on saanut oppia monenlaista: esimerkiksi irrottamaan kalan koukusta, pilkkimään yleensäkin sekä esimerkiksi askartelemaan madeongen”, kertasi neljäsluokkalainen Nea leirin antia.


Leirin päätöspäivän kruununa kilpailtiin pilkkimestaruudesta

Kisailua, visailua ja leirilehti
Ohjelmassa oli pilkinnän lisäksi monenlaista kisailua ja visailua. Oli tietokilpailua, pallopelejä, jo mainittua madeongen rakentelua, kalojen tunnistusta ja ristisanatehtäviä.
Leiriläiset askartelivat myös oman pilkkiaiheisen leirilehden, johon tulikin sisältöä mukavan kattavasti aina kalastusaiheisista sarjakuvista kolumniin ja yllättävän hankalaan tietovisailuun.

Päätöspäivä huipentui pilkkikilpailuun
Päätöspäivä huipentui totta kai pilkkikilpailuun. Voittoon kiri leirikonkari Joni 18 kalan saalispussilla. Monen mielestä leiri tuli päätökseen liian aikaisin.
Pidempäänkin olisi jaksettu, kuului useammasta suusta. Leiriläisten toiveissa oli, että vastaavanlainen leiri järjestettäisiin myös ensi talvena. Myös kesäleirejä jonnekin lähialueelle toivottiin.

Parannuskohteitakin löytyi
Tokihan parannuskohteitakin aina löytyy. Tuulen takia pilkille päästiin aiottua vähemmän, ja etukäteen suunnitellut askartelurastit saatiin tehdyksi jo hyvissä ajoin.
”Askartelujuttuja olisi kyllä saanut olla enemmänkin”, vinkkasi Nea järjestäjille tulevaa silmällä pitäen. ”Mutta ehdottomasti tulen leirille ensi vuonnakin, ellen sitten satu olemaan juuri silloin kipeänä.”

Teksti ja kuva: Ilkka Heikkinen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]