Mielekästä tekemistä syyslomalle!

Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön ja kalastusseurojen järjestämät nuorten kalastusleirit ovat suosittuja lasten ja nuorten keskuudessa. Vuosittain yli 200 lasta ja nuorta pääsee tutustumaan kalastuksensaloihin heille järjestettyjen leirien kautta.  Nyt toiminta laajenee ja vapaa-ajankalastajat järjestävät myös kouluikäisten päiväleirin. Tekeminen päiväleirillä on mukavaa ja retkikohde muuttuu jokaisena leiripäivänä. Myös kalastusmuodot vaihtelevat, joten tylsää hetkeä ei leirillä ole, eikä tule.

Vanhempien ja muun kotiväen näkökulmasta vapaa-ajankalastajien päiväleiri on oivallinen keino ratkaista koululaisen lisääntynyt vapaa-aika syyslomalla.

Osaavaa opastusta eri kalastusmuotoihin

Päiväleirin ohjelma sisältää kalastusta, kalastusvälineiden askartelua sekä kalaruuan valmistusta osaavien opastajien ohjauksessa. Näiden lisäksi leirillä tutustutaan uusiin kavereihin, retkeillään ja opitaan uusia erätaitoja. Päivittäin syödään lounas nuotiolla, joka valmistetaan itse leiriohjaajien johdolla. Leiripäivään kuuluu myös välipala.

Jokaisella päiväleirillä on kaksi palkattua nuorten kalastusohjaajaa, joilla on vankka kokemus kalastusaiheisen nuorisotoiminnan järjestämisestä. Ohjaajat ovat yhdessä vastuussa oman leirin toiminnasta. Ohjaajien lisäksi venekuskeina ym. apuna on myös vapaaehtoisia kalastusseura-aktiiveja. Ohjaajamme ovat saaneet hyvää palautetta työstään, heillä on kokemusta satojen nuorisotapahtumien järjestämisestä.

Leiriohjelma

Saalista kotiin

Mikään ei maistu niin hyvälle, kuin itse pyydetty saalis. Leirin aikana pyydetyt kalat alku käsitellään ohjaajien opastuksella leiripäivän aikana ja omapyytämän saaliin saa jokainen osallistuja viedä kotiin. Mikäli leiriläinen ei saalista halua itse viedä, saalista voidaan tarjota muille osallistujille.

Varusteet sään mukaan

Leiripäivistä kaksi vietetään ulkona syksyn vaihtelevista keleistä riippumatta. Tällöin on todella tärkeää huomioida, että osallistujilla on joka päivä mukanaan säänmukainen vaatetus, jolla pärjää vesisateessa sekä tuulessa. Lämpimät kengät ja hattu sekä hanskat kuuluvat myös leirivarustukseen.

Leirille ei tarvitse ottaa mukaan omia ruokailuvälineitä, mutta juomapullo on hyvä pakata reppuun. Myös pientä purtavaa, kuten välipalakeksejä tai banaaneja voi osallistujan mukaan laittaa.

Kalastusvälineet kuuluvat oleellisesti leirin sisältöön. Heittokalastuspäivänä mukaan otetaan virveli, onkipäivänä onki. Mikäli osallistujalla ei ole päivän teemaan sopivia kalastusvälineitä, ei hätää, saa hän ne lainaksi leiriohjaajilta. Kaikille leirille ilmoittautuneiden huoltajille lähetetään ennen leiriä infokirje sähköpostilla, jossa kerrotaan kunkin leiripäivän varustus.     

Itse valmistettu retkiruoka maistuu päiväleireillä

Leiriläiset pääsevät päivittäin valmistamaan päiväleireillä itselleen lounaan nuotiotulilla. Päiväleirien ruoka on helposti valmistettavaa retkiruokaa ja se ottaa huomioon erityisruokavaliot.

Ilmoittautumalla pääset mukaan leirille! Leiripaikkoja on ainoastaan 12, joten ilmoittautumisessa kannattaa olla nopea. Leirimaksu on 30 € SVK:n jäsenille, ei jäsenille 40 €. Hinta sisältää retkilounaan ja välipalan sekä ohjatun kalastuksen. Leirimaksu maksetaan ennen leiriä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön tilille. Ohjeet maksamisesta ym. laitetaan ilmoittautuneiden huoltajille pari viikkoa ennen leiriä. Mikäli osallistuja ilmoittautuu jäseneksi ennen leirin alkua, pääsee hän mukaan jäsenhintaan.