Valtakunnallinen kalastuspäivä 2017

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Valtakunnallisella kalastuspäivällä kalastettiin kätköjä

Valtakunnallisen kalastuspäivän teemana oli tänä vuonna ”100 Lasissa Fisuun”. Järjestelyistä vastasi jälleen Suomen Vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö jäsenpiireineen seuroineen. Pääosa tapahtumista oli suunnattu etukäteen ilmoittautuneille koululaisryhmille. Päätapahtuma järjestettiin tällä kertaa Seinäjoella.

Virallisena päivänä, eli 17.5. järjestettiin ainakin 23 tapahtumaa ympäri maata. Maantieteellisistä ynnä muista syistä osa tapahtumista järjestettiin kuitenkin muinakin ajankohtina ja näitä tapahtumia oli ennakkotietojen mukaan vähintään 38.
Seinäjoen päätapahtumassa vieraili noin 450 henkilöä, joista 400 oli lapsia ja nuoria. Helsingin tapahtuma buukattiin täyteen alle kolmessa tunnissa ja paikalla nähtiin peräti 476 iloista oppilasta opettajineen.

Oppillaat pääsivät Helsingissä Börjen kalankäsittelyoppiin.
Kalastuspäivän aikana kävijöitä tutustutettiin tuttuun tyyliin eri kalastusmuotoihin ja -välineisiin ja monessa paikoin päästiin myös tositoimiin. Tapahtumia tukivat useat eri yhteistyökumppanit. SVK järjesti päivän tiimoilta myös koko kesän jatkuvan Sata lasissa kätköille -teemakilpailun. Kilpailussa kalastustapahtumiin piilotettiin 100 kätköä nuorten löydettäväksi ja hyvin niitä löydettiinkin. Onnistujia on jo palkittu ja positiivisen palautteen saattelemana jatketaan uusien piilopaikkojen saralla. Vuoden 2017 Kalastuspäivä oli myös osa Suomi 100-tapahtumasarjaa.

Helsingin Vanhankaupungin suvannolla riitti innokkaita onkijoita

Tapahtumien suunnitteluun ja järjestelyihin otti osaa mittava määrä vapaa-ajankalastajapiirien ja seurojen väkeä. Ilman heitä tällaisten isojen tempausten järjestäminen olisi erittäin haasteellista, ellei jopa mahdotonta. SVK haluaakin kiittää kaikkia mukana olleita kalamiehiä ja -naisia sekä tapahtumia tukeneita yhteistyökumppaneita.

Marcus Wikström[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]