[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hellurei ja hellät tunteet!

Tänään on aihetta juhlaan kolmesta syystä,

1) Loppiainen ja viimeinen lomapäivä.

2) Nuoret jellonat, jeee!!!!

3) Jäät ja pakkaset on vihdoin täälä ja pilkkikausi voi alkaa.

Palataan Loppiaisen kunniaksi vielä hetkeksi Jouluisiin tunnelmiin…

joulu1

 

Nam! Näihin ei ikinä kyllästy… Yllä kuvaa meidän kalapöydästä. Kaikki kalaherkut on hyviä, mutta tänäkin vuonna esille nousee muutama suosikki ylitse muiden. Kylmäsavulohi, se on se mun juttu. Mielestäni raaka kala on hyvää, oli se sitten graavia tai kylmäsavulohta. Pienenpänä meidän Joulupöydästä ei löytynyt ollenkaan kylmäsavulohta, mutta muutaman viimeisen vuoden aikana se on voittanut kaikkien suosion. Graavia tykkään laittaa tuoreen ruisleivän päälle, mutta kylmäsavulohesta pidän sellaisenaan. Kuvassa oleva graavi (ylempänä) on iskän itse Tenolta kalastama ja graavaama. Kylmäsavulohi oli puolestaan iskän tutun valmistamaa.

Kuvassa näkyy myös mun toinen ehdoton lemppari… mäti. Se on melkeinpä aina mun ykkössuosikki. Tänä vuonna pöydästä löytyi itsepyydettyä muikunmätiä Puulalta.

joulu2

Joka vuosi pöydästämme löytyy jotakin silakkaa. Tänä vuonna molemmat olivat Itämeren silakkaa, toinen tillillä ja toinen sinapilla maustettu. Kalapöytään kuuluu aina myös kananmunat lohitahnalla sekä tietenkin perunat. Lisäksi pöydästä löytyi extrana mummun tekemää porosalaattia.

kuhanpuin1

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille! Kuullaan taas.

-E[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][fbcomments Width=”400″ num=”5″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row]