[vc_row][vc_column][vc_column_text]Heips!

 

Aikalailla kuukausi takaperin oli taas mun viikonlopun ohjelmassa perinteiset SM-toimintakisat. Tällä kertaa kisat kisattiin Kangasniemessä, lähellä Mikkeliä.

Perinteisesti kisoissa on kuusi lajia, joista viisi tiedetään etukäteen ja yksi on yllätyksenä joukkueille. Näihin viiteen lajiin kuuluu: tietokilpailu, kalaviesti, taitoviesti, kalantunnistus ja casting.

Tietokilpailussa on yleensä kymmenen kala-aiheista kysymystä, joihin joukkueet yrittävät vastata parhaansa mukaan.

Kalaviestissä tarkoituksena on onkia vuoron perään mahdollisimman paljon kalaa. Joskus saatetaan hakea isointa kalaa ja joskus taas kalojen yhteispaino ratkaisee.

 

tokikalav

Taitoviestissä puolestaan kilpailu jaetaan joukkueen kesken kolmeen täysin erilaiseen osaan. Ensimmäisessä osassa joku joukkueesta kasaa onkilaitteen, toinen käy onkimassa kalan ja kolmas puolestaan perkaa saadun kalan.

Kalantunnistuksessa joukkueen on tarkoitus tunnistaa mahdollisimman monta kalalajia. Kilpailussa on yleensä niin, että väärästä vastauksesta saa miinuspisteen, siispä vastauksesta pitää olla ihan varma.

tokitunnistus

Castingissa eli tarkkuusheitossa jokainen kilpailija heittää heittopainolla tai perholla mahdollisimman tarkasti maalitauluun. Maalitauluna on iso matto maassa, jossa on pisteet 4,6,8,10 🙂 Mun omasta mielestä tämä on ehdottomasti haastavin osakilpailu, ihan vaan, koska paineet on jäätävän kovat, kun muut ympärillä katsoo sun suoritusta. Yleensä casting on myös aika ratkaiseva osakilpailu sijoitusten suhteen. Mutta jostain syystä tää on silti aina hauskinta.

tokijr4

Tänä vuonna yllätyslajina oli heittokalastusta veneestä. Tämä oli myös hauska osakilpailu. Ainoa ongelma oli veneen paikoillaan pitäminen, koska tuuli oli kova. Muutama joukkue sai kalaa, mutta aika moni taisi jäädä ilman.

tokionki

Parasta näissä kisoissa on aina se yhteishenki ja kaverit. Monia näkee vaan sen kerran vuodessa, joten kaikkia on aina huikeen kiva nähdä. Kiitos siis kilpailijoille, toimitsijoille ja kokille. Tiedättekös mitä!! Nää oli mun viimeiset kisat kilpailijana, enää en voi osallistua joukkueeseen, kun kahdeksantoista vuotta tuli mittariin. Ehkä seuraavaks sitten joukkueenjohtajana, never know..

tokijr

Voittajajoukkue oli tänä vuonna Kaakkois-Suomi 1, hopealla oli Häme 2 ja pronssilla Etelä-Savo 2!!

 

Ihanaa syksyn alkua! Muistetaan nauttia ihanista ilmoista 🙂

-Eerika

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]