[vc_row][vc_column][vc_column_text]Heipsan!

 

Koulut on taas saatu käyntiin ja loma meni todella nopeasti. Edellisessä tekstissä kerroin lähteväni Fisuun-kalastusleirille. Nyt kerron teille meidän hauskasta leiristä, jolla olin toisena ohjaajana. Fisuun-leiri järjestettiin Kuortaneella, hiippakuntakartanossa. Tilat olivat kaikinpuolin hyvät, erityisesti piha-alue oli todella laaja ja upea. Mukana oli kaikkiaan 14 leiriläistä. Lisäksi mukana oli yksi koiruus.

Ensimmäisenä päivänä matkasin junalla Seinäjoelle ja sieltä edelleen Kuortaneelle. Ilta sujui rattoisasti saunoen ja kalastaen, sekä tietysti tutustuen leiriläisiin.

Ensimmäisenä aamuna niin leiriläiset, kuin ohjaajatkin heräsivät aamupalalle ”pirteinä kuin peipposet” (pientä unihiekkaa silmissä oli  havaittavissa).  Aamupalan jälkeen ohjelmassa oli pelisääntöjen läpikäymistä ja solmujen opettelua. Olin menossa rantaan kertomaan, että mihin kokoonnutaan, kunnes vastaani tepasteli muutama reipas leiriläinen, joista toinen toteaa, että ”Tolla on koukku päässä.” En aluksi meenannut uskoa silmiäni, että voiko tää olla edes mahdollista. No toinen ohjaaja Juha Ojaharju lähti viemään potilasta terkkariin ja minä jäin opettamaan solmuja ja erityisesti kertaamaan pelisääntöjä. Voitte varmasti arvata, että ensimmäinen sääntö oli: Katso ettei ole kaveria takana, kun heität virvelillä. Solmujen tekeminen ei ole ihan mun vahvinta osa-aluetta, mutta hyvin pärjättiin, vaikka aluksi vähän epäilyttikin. Potilaskin saapui pian terkkarista, koukku mukanaan, mutta ei onneksi enään päässä.

Iltapäivällä ohjelmassa oli onkikilpailu, jossa onkimisaikaa oli kaksi tuntia. Aika hujahti äkkiä, myös kilpailijoiden mielestä. Leiriläiset ottivat kilpailun tosissaan ainakin ensimmäisen tunnin ajan. Toisen tunnin aikana havaittavissa oli pientä keskittymisen puutetta, mutta se on tietenkin ihan ymmärrettävää, nimimerkillä kokemusta on ;). Sillä välin, kun leiriläiset onkivat ahkerasti, kerkesin itsekkin kokeilla kalastusta kajakista. Saalista en saanut, mutta mitä pienistä. Kun tulin takaisin kalasta, näin kuinka osa kilpailijoista oli kahlannut polviaan myöten veteen, jossa viettivät kokonaisen kaksi tuntia. Pojille huikkasin, että ei enään ole kauheesti aikaa jäljellä, johon pojat olivat tyytyväisiä, koska ei se vesi ihan hurjan lämpöistä ollut.

Yksi poika puolestaan oli keksinyt viedä tuolin veteen.teemu

vesi

 

jännääää

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilpailussa palkittiin isoimman kalan saaja sekä tietysti voittaja, jolla oli pisin kalajono. Alla olevassa kuvassa pojat asettelevat kaloja jonoihin.

voittaja

 

 

Kilpailun jälkeen leiri jatkui rennosti kalastellen, saunoen, pingistä pelaillen, sekä grillaillen. Tää ohjaaja oli kyllä illalla niin väsynyt, mutta aivan mahtava päivä oli takana.

 

Heti seuraavana aamuna meille kertoi ja näytti kilpaongintaa, Tero Kankaanpää. Hienosti leiriläiset jaksoivat kuunnella. Kaikki, jotka halusivat, saivat kokeilla mäskin ampumista ritsalla. Se sujui yllättävän hienosti.

onki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leiriläiset olivat todella innokkaita kalastajia, ja olisivat olleet koko ajan vain kalassa. Se oli upeaa nähdä, kuinka nuoret olivat oikeasti niin kiinnostuneita siitä.

Illemmalla Kuortaneen ympäristöpäällikkö Jukka Kotola kertoi meille Kuortane järvestä. Leiriläiset osasivat heittää hyviä kysymyksiä Jukalle.

 

 

Toinen päivä sujui rauhallisissa merkeissä. Pelasimme myös kovia pingisturnauksia. Voin sanoa, että siinä leiriläiset kyllä nöyryytti tätä ohjaajaa. Ei vaan, hauskaa oli.

 

 

Viimeinen aamu kului todella nopeasti siivoillen. Leirin lopuksi palkitsimme koko leirin isoimman kalan saaneen, sekä ahkerimman kalastajan. Leirin aikana kaikki leriläiset saivat Waken lahjoittamat jigirasiat sekä Rapalan lahjoittamat uistimet.

Leiri oli kaikinpuolin onnistunut, kun mitään vakavaa ei sattunut, paikat oli hienot ja leiriläiset olivat mukavia. Sääkin oli heino koko leirin ajan. 🙂  Kiitos vielä kaikille leiriläisille, mulla oli todella hauskaa.

kompany

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muistattehan käydä äänestämässä omia suosikkejanne Fisuun-selfie kisassa Facebookissa.

Kuullaan taas! 🙂

Iloisin terkuin Eerika[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][fbcomments Width=”400″ num=”5″][/vc_column][/vc_row]