[vc_row][vc_column][vc_column_text]Heipparallaa!

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää ja onnea Suomi 99 vuotta. Itsenäisyyspäivän kunniaksi päätimme lähteä mökille katsomaan löytyykö jo jäätä. Kyllä löytyi. Tärkeää jäätilanteen selvittämisessä on oikeat välineet.

ipaiva6

Mitä tärkeitä välineitä kuvasta löytyykään? Meillä oli mukana kaikki hyödylliset välineet, jotta jäällä uskaltaa kulkea huoletta.  Matka jäälle aloitettiin testaamalla meneekö koitinkeppi jäästä läpi. Tässä tapauksessa ei mennyt ja uskallettiin mennä pikkuhiljaa eteenpäin. Kun olimme mennet vähän eteenpäin kairasimme jäähän reiän ja katsoimme kuinka paksu jää on. Yleensä  noin 5 cm jää kestää ihmisen painon, mutta 10 cm on hyvä olla, eikä teräsjää varmasti petä. Varusteina on hyvä olla myös naskalit, varsinkin jos liikkuu yksin. Heittoliina on hyvä olla mukana, jos liikkuu jäällä isommalla porukalla.

ipaiva4

Kun jään kestävyys oli varmistettu, oli mielettömän ihanaa luistella ja katsella maisemia, tietenkin naskalit kaulassa koko ajan.

itsepaisyyspaiva

Rannassa pystyi bongailemaan myös kaloja kirkkaan jään lävitse. Kuvassa ei näy kalaa, mutta pohja hyvinkin.

ipaiva2

Pilkkiminen kirkkaalla jäällä on hienoa, sillä voit omin silmin nähdä kalan tarttumisen pilkkiin. Tänäänkin sitä päästiin ihmettelemään ja päivän ainoan saaliin kalasti Äiti Rautanen.

ipaiva3

Tältä näytti maisema päivälevon aikana…

ipaiva1

Ja tältä näytettiin päivälevolla…

ipaiva10

Jää oli uskomattoman sileää, kyllä kelpasi luistella ja nauttia auringosta.

ipaiva9

Terkut Rautasen sisarilta. Näihin kuviin ja tunnelmiin on kiva päättää tämä päivä. Rauhaisaa Joulun odotusta.

Terkuin,

ipaiva8[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]