Moikka!

Muutama viikko sitten olin mummulassa kylässä. Käväisimme samalla myös perinteisesti Vihavuoden koskella.

kuvaviha

 

Vihavuodenkosken ympärille sijoittuu vanha ja kaunis miljöö. Vihavuosi on tunnettu 1923 vuonna perustetusta Maulan veljesten sahasta. Enään saha ei ole toiminnassa. Vihavuoden koskessa on myös mahdollista kalastaa. Erilliset luvat hankitaan Vihavuosi-yhdistykseltä. Lupiin liittyy myös muutama rajoitus. Luvat on hankittava koko kosken alueelle ja koskessa saa kalastaa vain kolme henkilöä kerrallaan.

eepiviha2016

Koskesta kalastetaan eniten taimenta. Kosken alajuoksulla olevalla laiturilla on myös runsaasti hurjan isoja säyneitä, mutta laiturilta ei saa kalastaa. Nyt kun kävimme, ei laiturin vierellä näkynyt yhtäkään säynettä. Itse en ikinä ole Vihavuoden koskessa kalastanut.

Sahan yhteydessä on myös ihana pieni koskikahvio, jos nälkä tai jano pääsee yllättämään. Vihavuosi on perheystävällinen ja kiva retkikohde vaikka kesäksi. Kesäisin ja syksyisin Vihavuodessa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten herkkujen yö, jossa tarjolla on mm. villisikaa.  Suosittelen lämpimästi. Itse haluaisin tulevana kesänä taas veneillä sinne.

Viime tiistaina sain vanhempiani Karibialta kotiin. Sillä kerroin, että seuraavasta päivityksestä saattaa löytyä muutama aurinkoinen kalakuva. 😉

Hei oikein huippua viikkoa kaikille ja palaillaan taas mahdollisimman pian.