Elokuu – Fiksu kalastaa ahventa

Elokuun teemana on kansalliskalamme ahven, ahvenen kalastuksen lisäksi löydät infoa myös isojen särkikalojen kalastuksesta! Muista myös että monien kerhojen syyskausi alkaa elokuussa, tarkista oman alueesi tarjonta >> tapahtumakalenteriin.


FIKSU KALASTAA AHVENTA

Fiksu kalastaa ahventa on Suomen vapaa-ajankalastajien junnujen oma ahvenen kalastuskisa, jossa pituus ratkaisee. Kisa kestää koko elokuun ajan, lisätietoja pääset lukemaan täältä. Rakenna kisaa varten oma mittalauta alla olevalla ohjeella


AHVENEN JIGIKALASTUS

Jigikalastus on yksi tehokkaimmista ahvenen heittokalastusmuodoista, katso Vapaa-ajankalastajien jigioppia I-III videot ja kalastusohjaaja Laurin vinkkejä ahvenen jigaajille. Huom! toukokuun vinkeistä löydät lisää materiaalia heittokalastukseen liittyen!

Lisää vinkkejä syysahvenen jigaukseen Vapaa-ajankalastajan erikoisnumerosta täältä

Vinkkejä ja niksejä jigien uittoon täältä


AHVEN RUOKAKALANA

Kuten tiedämme ahven on erinomainen ruokakala, katso alta vinkit ahvenen fileoimiseen tai kokeile ahventen savustamista.


KOHTEENA ISOT SÄRKIKALAT

Elokuussa kohteeksi kannattaa valita myös isot särkikalat, joita kannattaa tavoitella erityisesti onkimalla. Videoilla pääset tutustumaan erilaisiin ongintamuotoihin kuten kela- ja feederongintaan sekä mäskin käyttöön!

Vapaa-ajankalastajien erinomainen opas särkikalojen tunnistamiseen täältä