[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Ahvenanmaalta ahvenia

ahvenanmaa ahven 2

Pitkäaikainen haaveeni on ollut päästä Ahvenanmaalle kalastusreissulle. Tänä syksynä koittikin mahdollisuus lähteä syyslomalla Mäntsälän kalakerhon ja isäni kanssa matkalle. Reissuun lähdettiin illan suussa Helsingistä laivalla. Marienhaminaan laiva saapui yöllä klo 04.00 aikaan, josta matka jatkui reilun puolen tunnin ajomatkalla.

Ahvenanmaalla majoittauduimme Bomanin mökkikylässä Tjudön saaristossa. Mökit sijaitsivat hyvien ahven apajien lähellä, Östergetan kalastuskorttialuella, joka on tunnettu kalaisista vesistään. Mökkien sijainti tarjosi mahdollisuuden kalastaa sekä sisäsaaristossa että etäämpänä Selkämerellä. Lomapäivät menivätkin kaikki kalastuksen parissa. Olimme kalassa, joka päivä aina pimeän tuloon asti. Jokaisella reissulla saatiin saalista mukavasti, mikä tekikin kalastuksesta mielenkiintoista.

ahvenanmaa ahven spintube

 

Kalasaalis oli runsas ja ahvenkantainen. Parhaimpana ottivieheenä toimi Eumerin Spintube Natural ja hauen herkkua oli Spintube Slowsink.

Ahvenanmaalla ahvenet vaikuttivat suuremmilta ja myös kalakannat olivat isompia kuin meillä täällä Etelä-Suomessa. Juontaakohan nimi Ahvananmaa juurensa tästä?

 

 

ahvenanmaa 4Kalankäsittelytaidot tulivat todellakin käyttöön tällä reissulla. Ahventa tuli sen verran paljon, että fileerattavaa riitti. Fileerausta helpotti kun ahvenet olivat reilun kokoisia. Tulihan ahvenia myös savustettua ja ne vasta maistuivatkin hyviltä.

Iltaisin saunoimme ja parhaat kalajutut juteltiin ja kuuluivat saunan lauteilla, kun kalastusseuran muut reissaajat kokoontuivat yhteen. Rantasauna oli rakennettu pienelle kallionkielekkeelle, vain viiden metrin päähän vedestä. Vesi oli kyllä sen verran kylmää, että jätin uimisen väliin.

Viisi päivänen kalastusreissu oli kaikenpuolin onnistunut. Kalastuskelit olivat mahtavat ja muutenkin kaikki puitteet hyvät. Odotankin tässä innolla jo ensi kevättä, jolloin suuntana olisi taas Mäntsälän kalakerhon järjestämä perinteinen reissu Ahvenanmaalle.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/1″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][fbcomments Width=”400″ num=”5″][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row]