[vc_row][vc_column][vc_column_text]

kalareissuViime joulukuussa pamahti Facebookin ilmoitus, että AT kalastusoppaat Timo Narinen, Mika Tuominen ja Mika ”hookoo” Vornanen veisivät keväällä 2015 kuusi nuorta ”Young Reels” kalastajaa veneillä eteläiselle merialueelle heitto kalastamaan. Halukkaille oli asetettu vaatimukseksi valtava palo kalastukseen ja uteliaat silmät, jota minulla tietenkin on!!! Täytin hakemuslomakkeen ajatuksella ja toivoin tulevani valituksi mukaan tähän kalastusoppaiden järjestämään ”hyväntekeväisyyshankkeeseen”. Maaliskuun lopussa kilahti sähköpostiin viesti, että minut oli valittu mukaan. Reissun ajankohdaksi oli valittu huhtikuun puoliväli ja reissuun lähdettiin Tammisaaren mamma-haukien paratiiseille.

Reissuun lähdettiin kolmella huikealla veneellä ja kippareina toimivat kalastusoppaat Narsku, Turska ja Mike. Kokoonnuimme kaikki aikaisin sunnuntai-aamuna Tammisaaren rampilla. Mukana meitä nuoria oli minun lisäksi viisi muuta innokasta kalastaa. Kaikki olivat vähän jännittyneinä, mutta innokkaina odottamassa mitä tuleva päivä toisi mukana. Saimme oppailtamme myös käyttöön asianmukaiset kalastusvälineet. Heittelimme mm. hyrräkeloilla ja jollain taisi olla mukana myös avokelat.

Haukikalaan lähdettiin hyvässä säässä. Veneillä ajeltiin Tammisaaren saaristossa ja pysähdyksiä ei tehty kauhean monta. Oppaat tiesivät selvästi mistä kannattaa kalastaa. Haukia tuli paljon ja jopa yli metrin kaloja saatiin ainakin kolme kappaletta. Itselläni ei harmikseni enkat paukkuneet vaikka kaloja nousikin paljon. Kaverisi kiskaisi kuitenkin ison hauen (101cm, 8,2kg). Kaikki reissun kalat vapautettiin takaisin veteen ja jatkamaan kutemistaan ja kasvamaan isoimmiksi.

 

Kalareissu oli kaikin puolin onnistunut ja ikimuistoinen. Sain itse hyvän mielikuvan kalastusoppaan ammatista. Retkellä oli hyvä tilaisuus kysellä ja jutella oppaiden kanssa eri kalastusasioista. Itse olen kovasti myös kiinnostunut kalastusoppaan työstä. Tarkoituksena minulla olisi ensi syksynä lähteä opiskelemaan kalataloutta Paraisten kalatalousoppilaitokseen.

Vielä kerran suurkiitos oppaillemme aivan mahtavasta reissusta ja mukana olleille ”Young Reels” kalastajille hyvästä hengestä! Hauskaa oli ja kaloja kanssa tuli. Lisää kuvia ja tunnelmia löytyy Young Reelsin facebook -sivulta
ps. Kyllä oppaat osaa![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][/vc_column][/vc_row]