[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]taivassalo 1Olimme kalakaverini kanssa ilmoittautuneet hyvissä ajoin talviselle pilkkileirille, joka oli tarkoitus järjestää Evolla. Huonon jäätilanteen ja lämpimän kevään takia leiri jouduttiin perumaan ja meille tarjottiin mahdollisuutta osallistua siiankalastusleirille Taivassalossa. Hinku kalastamaan oli kova ja Turun suunnan saaristossa ei ihmeemmin ole aikaisemmin tullut kalasteltua, joten tähän mahdollisuuteen oli pakko tarttua.

Ensimmäistä kertaa lähdimme leirille matkaan bussilla. Uusi kokemus sekin kuinka selvitä kaikkien kassien, pussien ja kalatavaroiden kanssa. Yllätyin kuinka nopeasti express-bussi ajoi Turkuun. Perillä Turussa oltiin 1,5 tunnissa. Turusta meidät haki leirin vetäjä ja loppumatka päästiin henkilöautolla. Taivassalohan sijaitsee Turusta vielä puolen tunnin ajomatkan päässä, joten matkaa sinne täältä pääkaupunkiseudulta on reilut pari sata kilsaa.

Leirille saavuttua oli jo niin myöhäistä, että ei ollut enää järkeä lähteä pimeyteen sähläämään vapojen kanssa.Majoittautuminen oli kuuden hengen mökeissä, joissa oli iso oleskelutila ja keittiö. Mökit olivat aivan meren rannalla, joten rantaan ei todellakaan ollut pitkä matka. Illan ohjelmassa olikin iltapalaa, saunomista ja mukavaa yhdessä oloa. Meitä taisi olla leirillä yhteensä noin kolmisenkymmentä, joista nuoria parikymmentä.

Lauantaipäivä alkoi hyvin mielin vaikka ulkona olikin todella kova tuuli ja keli muutenkin aika pilvinen. Menitaivassalo 2mme veneellä leiripaikan läheisyydessä olevalle pienelle saarelle kalaan. Olimme siellä monta tuntia siinä toivossa, että saataisiin siikaa. Kalastelimme pohjaongella, jossa on paino jolla saadaan syötti pohjaan vajotettua. Syöttinä meillä oli kunnon madot. Pieniä tärppejä tuli koko ajan, mutta ei sieltä mitään kalaa tullut. Tuuli oli sen verran kylmä, että kalastaminen ei ollut niin nautinnollista, onneks ei kuitenkaan satanut. Jollain nappas ja yhdellä leirin osallistujalle nappasi peräti 2,3 kg kokoinen siika. Se olikin jo ihan kunnon kokoinen kala. Palattuamme takaisin taas rannalle kertoilivat kaikki heidän päivän kalajuttujaan. Myöhemmin illalla menimme taas saunomaan. Kalapäivän kruunasi onneksi illalla kunnon nuotio letut ja makkarat.

Sunnuntai aamuna lähdettiin vielä kalaan ja kokeilemaan josko meillä olistaivassalo 4i parempi kalaonni kuin lauantaina. Keli oli lauantaista kehnompi ja kalasaalis sitä samaa. Iltapäivällä olikin aika laittaa kamat kassiin ja lähteä kotia kohti. Täytyy sanoa, että vaikka saalista ei tällä reissulla saatu niin saaristomaisemat olivat sitäkin hienommat ja niitä en tule unohtamaan. Kaiken kaikkiaan leirillä oli mukavan leppoisaa ja pitkästä aikaa tuli vietettyä erilainen viikonloppu. On se kalastus sitten mukava harrastus![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]