No mutta, kevät on lähtenyt kivasti käyntiin ja mä olen ollut töissä töissä, työssäoppimassa. Mun ensimmäinen työharjoittelujaksoni on nyt ohi ja sain olla Wobbleri nimisessä kalastustarvikeliikkeessä. Kauppa sijaitsee nykyjään Helsingin Malminkartanossa, Vihdintien varrella. Liike on perustettu jo vuonna 1985 ja on lähtöisin Helsingin Pursimiehenkadulta. Voi todellakin sanoa, että liike on vapaa-ajan kalastajan palveleva erikoisliike.  Wobbleri on heittokalastajan liike ja siellä on myös paljon vieheitä ja välineitä lohikaloille sekä erittäin laaja vapavalikoima. Liikkeessä on myynnissä paljon pienvalmistajien tekemiä tuotteita. Täytyy myöntää, että niiden viimeistellyt yksityiskohdat ja laatu on ihan toista kun kiinan tuotteissa. Valikoimassa löytyy myös jerkkikalastukseen kymmeniä eri tuotemerkkejä ja tietenkin nyt suuressa suosiossa olevat suuret haukijigit.

Pääsin näkemään omin silmin, että mitä tämä kalastustavaraliikkeen toiminta on ja millaista siellä on olla töissä. Työhöni kuului mm. tavaroiden hyllytystä ja hinnoittelua ja tietenkin asiakaspalvelua.  Mielestäni oli mukava tavata ihmisiä, jotka ovat samanhenkisiä kalastuksen harrastajia kuin minäkin.  Kaupalla kävi myös vierailemassa kovia hauenkalastusidoleitani kuten Antti Heinonen. Opin myös paljon uusia asioita kalastuksesta tällä työssäoppimisjaksolla.

 

Kalastustarvike myynnin lisäksi Wobblerissa voit korjata tai huollattaa kelasi. Minä pääsin myös tekemään omille keloilleni perushuollot purkamalla kelat täysin osiksi. Ja niitä osia oli todellakin paljon. Itse tästä en olisi kyllä selvinnyt millään, mutta onneksi kaupan kelanhuoltaja Jaska oli apuna kokoajan. Onhan se hyvin hyödyllistä ja mukavaa tuntea oma kela, eikä se huoltaminen ole todellakaan pahitteeksi. Kelan huollon lisäksi pääsin myös opettelemaan siimanpuolausta. Ensin puolattiin pois vanhat siimat ja sitten puolattiin uudet tilalle. Näin kun sen tekee niin ei tarvitse ostaa kuin tarvittava määrä siimaa. Laitteella puolaus käy tosi näppärästi ja siima puolaantuu tasaisesti ja sopivan kireäesti puolalle. Pitihän mun tietenkin myös vaihtaa omat siimat ja kiristää ne puolalle ennen kauden avausta. Pääsin myös hieman askartelemaan omin kätösin sormet kippurassa rigejä. Ei sekään ihan helppoa ole vaan vaatii näppäriä sormia.

Mielestäni aika kului liian nopeasti ja jäi hieman haikeet fiilikset, kun en enää ensi viikolla pääse töihin.  Mielestäni työhenki oli erittäin hyvä tässä puodissa ja työskentelisin mielelläni siellä tulevaisuudessakin! Opin tuntemaan mukavia ihmisiä ja työpäivät ja työtehtävät olivat vaihtelevia. Noh luvassa on nyt kuitenkin kauden avausta hauenkalastuksen parissa. Seuraavat pari viikkoa vuorossa on taas koulua Paraisilla kalakoulussa ja aiheena tietenkin avomerikalastusta.