Tänä talvena jäät on ollu ihan hyvässä kunnossa. Itse olen käynyt aktiivisesti pilkillä koululla ja muuallakin. Maaliskuun alkupuolella pääsin kuitenkin mukaan auttamaan ja ohjaamaan Etelä-Suomen vapaa-ajankalastajapiirin pilkkileiriä. Parhaillaan minulla on menossa koulussa työssäoppimisen jakso ja tämä leirillä ”töissä” oleminen sopi juuri siihen. Majoituspaikkana oli Pellin leirikeskus kalaisan Lohjanjärven rannalla. Leirikeskuksen päärakennuksesta löytyi majoitustilaa lähes 60:lle 4 hengen huoneissa ja mulla oli yksin käytössä kokonainen oma huone. Itse päärakennuksessa oli lisäksi ruokasali ja oleskelutiloja missä pystyi hyvin viettämään aikaa. Itse Lohjanjärvi on Uudenmaan maakunnan suurin järvi. Järven pinta-ala on 122 km², josta 31 km² on saaria.. Järvi on suhteellisen syvä ja laskee Mustionjoen kautta mereen. Lohjanjärvestä kalastetaan muun muassa kuhaa, haukea, ahventa ja muikkua. Järveen on myös istutettu myös taimenta ja siellä järjestetään säännöllisesti tietenkin uistelu- ja pilkkikilpailuja.

Perille saavuttiin perjantai-iltana, jolloin ohjelmistossa oli saunomista ja paikkoihin tutustumista. Mutta löytyihän joukosta muutama todella innokas nuori, joka lähti jo jäille pilkille siinä iltahämärän tullessa. Aamulla sitten aamupala nassuun ja sen jälkeen jäälle tallustelemaan. Ensimmäisen reiän minä kairasin jo muutama kymmen metrin päästä rannasta. Halusin tarkastaa jään kunnon ja katsoin kuinka paksua se oli. Noh jäätä oli sen ainakin 30cm, joten pystyi huoletti kävelemään jäällä ilman minkään sortin pelkoa, että tippuisi jäihin. (Tsekkaa mun vanhempi blogikirjoitus viime talvelta, jossa kerron miten liikut turvallisesti pilkillä). Sää oli aivan taivaallinen, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja ainoastaan pieni viima kävi jäällä. Ensimmäinen reikä oli valitettavasti tyhjää täynnä. Seuraavaan reiän kun kairasin  niin johan alkoi kalaa nousemaan. Kala oli pääosin ahventa ja särkikalaa. Ahvenet olivat valitettavasti pieniä, mutta ne menivätkin nyljettäviksi ja myöhemmin kotona pannulle. Myös muutama kuha ja siika saatiin ylös aivan yllätyksenä. Kävimme kalassa useampaan otteeseen lauantaina. Toiset enemmän ja toiset vähemmän. Myös sunnuntai aamuna  suunnistimme jäälle ennen kotiin lähtöä ja siivoiluja.  Pidimme myös askarteluillan nuorille, jossa teimme värikoukkuja tasapainopilkeille ja pystypilkeille. Niitä pääsi sitten itse kokeilemaan seuraavana aamuna. Saunassa käytiin joka ilta. Siellä juteltiin kala-asioista, jota oli tapahtunut päivän aikana, ja muitakin ajankohtaisia asioita otettiin puheeksi. Ruoka oli koko leirin aikana aivan mieletöntä myös.

Leirin aikana oli meneillä leikkimielinen kilpailu, jossa viikonlopun aikana jokaisen leiriläisen kolmen pisimmän ahvenen pituusmitta laskettiin yhteen. Voittaja oli tietenkin se kenen summa oli suurin . Niinhän siinä kävi, että juniorit pesivät vanhukset menneen tuleen. Palkintoina oli mm. pilkkireppuja, viehelaukkuja ja pilkkejä paljon.

Oli mukavaa olla leirillä ja katsoa leiriläisten menoa hieman eri näkökulmasta ja seurata nuorten menoa. Muistu hyvin mieleen omat leirit junnuna. Nuoria leirillä oli reilut kymmenkunta, joista osa ensikertalaisia ja osa jo kokeneempia pilkkijöitä.