Fisuun-pilkkileiri 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Valtakunnallinen Fisuun-pilkkileiri kokosi junnut Hollolaan

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön ja Kaakkois-Suomen vapaa-ajankalastajapiirin järjestämä valtakunnallinen pilkkileiri ko­ko­si 10-16-vuo­ti­aat nuo­ret har­joit­telemaan pilkkitaitoja Vesijärvelle 1.-3. maaliskuuta.


Leiri tuli täyteen ennen ilmoittautumisen umpeutumista.

Viikonlopun kestävän lei­rin oh­jel­mas­sa oli mo­nen­lais­ta te­ke­mis­tä käytännön kalastuksesta kalastusvälineiden rakenteluun. Jär­jes­tet­tiin­pä leirillä myös leikkimielinen tosikilpailu isoimmasta ja pienimmästä kalasta. Tsemppari-palkinnot jaettiin neljälle reippaalle nuorelle kannustuksena periksiantamattomuudesta ja kaverihengen luomisesta.
Perjantaina leiri aloitettiin kalastusvälineiden kunnostuksella ja Vesijärveen tutustumisella, vaikka innokkaammat olisivat jo halunneet heti leirin aluksi pilkille. Ohjaajien perjantai-iltainen toppuuttaminen ei intoa junnuilta yöaikaan vienyt, vaan innokkaimmat heräsivät jo ennen kuuluisaa kukon kieuntaa.
”Nopea aamupala ja pilkille”, kuului useammasta suusta, virallisen herätyksen jälkeen.


Jokainen sai askarrella leirillä oman lippauistimen.

Kalastelua ja askartelua
Lauantain ohjelma koostui kalastuksesta ja askartelusta. Päivän lopuksi saunomisen jälkeen junnuja innostettiin lisää katsomalla pilkkivideoita, joissa saatiin jokaisen haaveissa olevia yli kilon kyrmyniskoja.
Lauantain ahkera kalastaminen ei junnuihin vaikuttanut, sillä sunnuntaiaamuna intoa riitti edelleen ja jäälle lähdettiin heti aamupalan jälkeen. Muutama tunti pilkkimistä, ruokailu ja palkintojen jako.
Pois lähtiessä junnut vaihtoivat yhteystietoja, jotta voivat leirin jälkeenkin olla yhteydessä toisiinsa. Leiri onnistui ja kaikki olivat tyytyväisiä. Sitä isomusta vesijärvi ei tällä kertaa luovuttanut, mutta pikkukaloja senkin verran enemmän.


Eelis Ryhänen oli innokas pilkkijä.


Leirillä harjoiteltiin myös pilkkisaaliin käsittelyä.

Osa Fisuun-leiritoimintaa
Valtakunnallinen pilkkileiri on osa vapaa-ajankalastajien Fisuun-leiritoimintaa, jossa nuorille ja perheille tarjotaan mahdollisuus kalastaa monipuolisesti osaavien opastajien avustamana. Seuraava valtakunnallinen nuorten leiri järjestetään Simossa 16.-19. kesäkuuta ja perheleiri Rautavaaran Metsäkartanossa 15.-18. heinäkuuta.
Tarkemmat tiedot tulevista leireistä ja muista tapahtumista löytyvät nuorten omilta kalastussivuilta fisuun.fi. Ilmoittautua kannattaa ripeästi, sillä paikkoja on rajoitetusti.
SVK:n leiritoiminnan tavoitteena on saada nuorista uusia kalastuksen harrastajia, seuroihin jäseniä ja halukkaista kilpailuihin osallistujia. Jotta nuori saataisiin mukaan toimintaan, täytyy heille sitä järjestää. Nuoret kyllä tulevat nuorille tarkoitettuihin tapahtumiin.

Jatkossa ehkä kaksi pilkkileiriä talvessa
Tämäkin leiri oli hyvä osoitus siitä, että junnuja kiinnostaa pilkkiminen ja kalastus ylipäänsä. Tulijoita olisi taas ollut huomattavasti enemmän kuin voitiin ottaa, sillä leiri oli täynnä jo kuukausi ennen viimeistä ilmoittautumisaikaa.
Nyt järjestetty leiri oli kolmas valtakunnallinen pilkkileiri. Jos jatkossa innostusta leirille on yhtä paljon, voidaan miettiä kahden valtakunnallisen leirin järjestämistä.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]