Fisuun Väylä-23

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön leiritoimintaan on kuulunut monenmoista vuosien varrella. Leirejä on järjestetty yhteistyössä seurojen, piirien sekä muiden järjestöjen kanssa ympäri suomea, merellä, järvillä ja erilaisissa jokikohteissa. Tänä kesänä vuonna vuorossa oli järjestön ensimmäinen leiri Tornionjoella, jossa Napapiirin eräkartano Juoksengissa tarjosi mainiot puitteet leirin pitoon.

MATKAAN!

Leirille startattiin Tuusulasta ja Mikkelistä maanantaiaamuna neljällä autolla ja yhdellä peräkärryllä. Matkanvarrelta kerättiin osallistujia kyytiin.


Leiripaikalla Juoksengissa oltiin puoli kymmenen aikaan illalla.


Tiistaiaamuna saatiin opastusta turvallisuudesta sekä ottipaikoista Koivukankaan Sepolta


Sitten heti lähdettiin joelle.Pari tuntia myöhemmin…

”jutusteltiin Aatoksen kanssa niitä näitä, kun Vesa huusi, että kala on kiinni. Ylimääräiset vavat edestä pois ja väsyttelemään. Tilanne tuntui uskomattomalle, totta se kuitenkin oli, lohi oli tarttunut peltiin ja veti siimaa kelalta ulos. Väsytyksessä meni noin 10–15 minuuttia ja kala oli valmis koukattavaksi. Pari kertaa se veneen vierellä kävi, ennen veneeseen saamista. Kun kala oli veneessä, Aatos hyppäsi sen päälle, ettei se pääse karkaamaan. Uskomattoman hieno fiilis”

Ville VihriäläHeittohommissakin tapahtui….

Leiriin kuului myös monen eri rantapaikan ja koskikohteen kalastus. Saaliiksi saatiin harjuksia, ahvenia ja haukia. Thanin nappasi komean 44cm harjuksen perholla.


Kalaa leirillä syötiin keitossa, graavina sekä loimutettuna.


Jokainen osallistuja sai Kalossi, Murto, Pepi, Räyhijä sekä Kurvari vaappujen tekijöiltä sekä Felix pellin tekijältä omat vieheet


Lohta pyydettiin…….


Kokemusta saatiin monesta asiasta


Retkiä tehtiin moneen kohteeseen, porojakin nähtiin


Vaikka kaikki kalat ei niitä isomuksia ollutkaan………………..

Ensi vuonna uudestaan…………………………………………………….