Heinäkuu – Loma on parasta kalastusaikaa

Lomalla on aikaa kalastukselle, heinäkuu on sesonkiaikaa mm. kuhan uistelulle ja alkaahan ravustuskausikin tässä kuussa. Tältä sivulta löydät tietoa kuhan vetouistelusta, ravustuksesta sekä oppia perhokalastuksesta harrastajille ja kokeneille. Mikäli lomallasi suuntaat mökille tutustu mökkiläisen kalastusinfoon.


VETOUISTELU

Heinäkuu on kuhan uistelun kulta-aikaa, katso tiedostosta ja videolta opit sekä niksit kuhan narraamiseen. Veneillessä muista kuitenkin aina pelastusliivit! Katso myös vinkit kuhan perkaamiseen täältä.


RAVUSTUS

Ravustuskausi käynnistyy heinäkuun 21. päivä kello 12 ja jatkuu lokakuun viimeiseen päivään. Monelle ravustus ja ravuilla herkuttelu on yksi kesän kohokohtia. Muistathan että ravustukseen tarvitaan aina vesialueen omistajan lupa ja 18–64-vuotiailla tulee lisäksi olla kalastonhoitomaksu maksettuna. Ravustukseen käytettävät merrat tulee merkitä kohoilla, jotka yltävät vähintään viisi senttimetriä veden pinnan yläpuolelle. Lisäksi merroissa tulee olla ravustajan nimi ja yhteystiedot sekä pyydysmerkki, jos vesialueen omistaja niin edellyttää.

Lue lisää ravuista ja ravustuksesta Kalatalouden Keskusliiton rapuesitteestä


PERHOKALASTAMAAN

Oheisilta videoilta löydät oppeja perhokalastukseen, nämä videot ovat suunnattu harrastaneille ja kokeneille, videon aivan perhokalastuksen alkeissa oleville löydät Fisuun vinkkien kesäkuun aineistosta.


VENEPILKILLE

Venepilkkiminen on mainio kalastuksen muoto, jossa talvelta tuttua pilkkimistä voi harjoittaa myös kesällä. Vene tuo vapautta kalapaikan valintaan. Venepilkinnässä voit käyttää samoja välineitä kuin talvella, mutta hieman pidempien vapojen rakentaminen helpottaa veneen laidan yli pilkkimistä. Alta löydät vinkit venepilkinnän aloittamiseen ja venepilkkivavan askarteluun.