Helmikuu – Lähdetään pilkille!


Helmikuussa tutustutaan pilkkimisen moniin eri muotoihin ja askarrellaan erilaisia pilkkivälineitä. Nappaa alta vinkit talteen mm. ahvenen ja kirjolohen pilkintään, sekä talviseen täkykalastukseen eli ismeteen. Haastamme kaikki kokeilemaan erilaisia pilkinnän muotoja, ennen jäälle lähtöä kerratkaa vielä turvallisuusasiat tammikuun aineistosta!


AHVENEN PILKKIMINEN

Helmikuun pilkkioppi alkaa välineistä, alla olevista ohjeista ja videoilta löydät helppokäyttöiset ohjeet pilkkivapojen kokoamiseen ja pilkkimisharrastuksen aloittamiseen. Mormuskoilla pilkkimisestä löydät lisää infoa Vapaa-ajankalastajajien sivuilta. Muistathan että perhot soveltuvat myös hyvin pilkkimiseen erityisesti pystypilkin alla tapsiin kiinnitettynä, ohessa ohjeet myös kolmen erilaisen pilkkiperhon sitomiseen.


TALVINEN TÄKYKALASTUS ELI ISMETE

Onko talvinen täkykalastus sinulle tuttua? Alla olevalta videolta näet mitä se käytännössä tarkoittaa. Alle 18 -vuotiaat voivat kalastaa yhdella vavalla ilmaiseksi, mutta useampaa vapaa varten tarvitaan aina vesialueen omistajan lupa.


KIRJOLOHEN PILKKIMINEN

Kirjolohia voi ja kannattaa kalastaa myös talvisin, kirjolohi tarjoaa mukavan vastuksen siiman päässä ja on erinomainen ruokakala. Lue alta lisää kirjolohen pilkkimisestä ja kokeile rakentaa itse kirjolohen kalastukseen sopiva nostokoukku tai ootto-onki tahnalla pilkkimiseen. Lue Vapaa-ajankalastajien aineistosta lisää kirjolohen käsittelystä.