[vc_row][vc_column][vc_column_text]Moi!

Viime viikonloppuna järjestettiin Supertärppi-nuorten pilkkileiri, Karjalohjalla. Viikonloppuun mahtui paljon kaikenlaista, mutta haluaisin kertoa tarkemmin lauantaista.

Lauantaina herätykseen kuului, kuten leireillä usein, muiden leiriläisten puheensorina sekä silloin tällöin energisen juoksemisen aiheuttamat tömähdykset käytävältä. Aamupala, ja sen jälkeen kokoontuminen parkkipaikalla. Vihdoin pääsisimme jäälle. Edellisenä iltana olimme kuunnelleet, kuinka alueella pitkään kalastanut mies kertoi saaliistaan ja käyttämistään välineistä. Se oli vain lisännyt odotusta pilkille pääsemisestä ja toivoa tulevasta saaliista.

Lajikalastuskisa miteltiin suhmuraisessa säässä.Osallistuimme päivän aikana järvikalastusseura FLF – Finnish Lake Fishers ry:n järjestämään kilpailuun, jossa kilpailtiin kalojen yhteispituudesta. Kilpailuaikaa oli 8-16, joten ehdimme hyvin jatkaa pilkkimistä myös ruoan jälkeen. Kilpailuun sai osallistua neljällä eri lajia olevalla kalalla ja tulokset lähetettiin järjestäjille Whatsappissa. Tulosseurantaa oli mahdollista tarkastella päivän aikana puhelimen kautta, mikä osaltaan auttoi pitämään jännitystä yllä.

Jäällä emme etsineet paikkaa kovin kauaa, kun jo löysimme parven pieniä ahvenia. Kalat söivät tauotta. Se oli mukavaa vaihtelua Helsingissä kalastamiseen. Samaan parveen sattui onneksi myös suurempiakin körmyniskoja, joista suurin oli noin puolen kilon painoinen. Samoilta paikoilta löytyi myös satunnaisia siikoja.

Kisasa kalojen yhteispituus ratkaisi. Ne mitattiin jo jäällä mittalaudan päällä.Minä ja muutama muu samassa porukassa liikkunut pilkkijä emme malttaneet mennä edes syömään makkaroita kesken kalastussession. Kalojen narraaminen vei voiton mielenkiintoisuudellaan. Yhden aikoihin oli pakko pitää tauko ja lähteä syömään. Samalla saimme kuulla tuloksia netistä. Itse yllätyin kuullessani olevani kolmantena.

Ruoan jälkeen tulosten tiedostamisen tuoman tarmon saattelemana palasimme jäälle. Monet hakeutuivat samoille paikoille, mistä aiemmin oli saatu suuri ahven sekä siikoja. Itse lähdin etsimään lisää lajeja. Aamulla olin saanut ahvenen, särjen sekä kiisken. Saisin siis ilmoittaa vielä yhden lajin.

Ville Hämälinen varmisti kisan voiton komealla siiallaan.Loppujen lopuksi se yksi laji löytyikin, pasuri. Eihän sillä paljoa mittaa ollut, mutta kovin moni ei mittauttanut neljää lajia ja loppujen lopuksi sijoituin toiseksi. Voiton vei Ville Hämäläinen. Kaiken kaikkiaan taakse jäi mukavan erilainen kilpailu, paljon iloisia palkintoja saaneita leiriläisiä ja narrattuja kaloja. Porukassa kalastaminen on aina kivaa, ja pieni kilpailuhenki vain piristää päivää. Järvi suosi ja kaikki pilkkinsä veteen laittaneet leiriläiset saivat ainakin jonkun kalan reissun aikana. Iloiset muistot ovat tärkeimpiä!

Seuraavia leirejä odotellessa…

Jenni[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row]