[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hei vaan! Se on Joona nyt pitkän tauon jälkeen kirjoittamassa.

Se alkaa pikkuhiljaa olla aika laittaa perhovälineet syrjään ja kaivaa pilkkivälineitä esiin. (jos nämä pakkaset tästä jatkuvat)

Perhokalastajalle kevät, kesä ja syksy ovat kalastusaikaa, mutta mitä tehdä kun talvi koittaa…? No sitoa rasiat täyteen perhoja tietty!

Minun perhonsidonta on vielä vähän “lapsen kengissä” ja yleensä sidon liitsejä, larvoja, tinseleitä ja joitakin yksinkertaisia pintaperhoja. Mutta tänä talvena ajattelin koittaa sitoa hieman erilaisia jäljitelmiä.

Ja, kun joulupukilta toivoin vähän järeämpiä perhovälineitä pääasiassa hauelle, mutta kyllä niillä taimenenkin kesyttää… niin pitäähän niillekin sitoa jotain tavallista isompaa.

Joten tuumasta toimeen ja tutkimustyön pariin. Internetin ihmeellisestä maailmasta luin, että simput ovat taimenten suurta herkkua iltasyönnillä. Ja sitten miettimään miten sen sitoo. Tiesin kyllä miltä simppu näytti, mutta niin kuin taiteessa yleensä, piti tätäkin mallia katsoa tarkemmin. Kun simpun ulkonäkö oli suurin piirtein kunnossa. Aloin etsiä tietoa itselleni entuudestaan tuntemattomaan aiheeseen: hauen perhokalastukseen. Kun vähän aikaa kävin eri nettisivuja läpi ja kokonaiskuva oli selvä. Aloin sitomaan.

Ensimmäinen ongelma tuli vastaan simppuperhon kohdalla. Mistä sen sitoisin. Onneksi äitini tykkää askarella ja hänellä oli ruskeita laikukkaita höyheniä. Tein kaksi erilaista perhoa. Yhden pienen ja toisen vähän isomman. Koukkukoko taisi olla 14 ja isompaan sidoin 10 koon lisäkoukun. Ja väkäsettömiä (irtoaa helpommin kalasta ja kalastajasta).

Haukiperhoa varten piti turvautua internettiin, muutaman videon jälkeen aloin sitomaan. Ajattelin tehdä ahventa jäljittelevän perhon. Mutta totta kai jonkun piti mennä mönkään. Oranssi ja musta tussi puuttui, niitä olisin tarvinnut ahvenen evien ja raitojen tekoon, mutta omasta mielestä hieno perho siitä huolimatta.

Kun sidonta oli valmista, halusin muiden arvion. Joten lähetin kuvat perhoista kavereille ja palaute oli seuraavanlaista: “hei noi on oikeesti hienoja” “näyttää oikeelta kalalta” “mitäs joulukoristeita noi on”.

Mutta ei muuta kun kalastellaan talvi läpi ja keväällä koitetaan jos näillä jotain vaikka vahingossa saisi. Morjens!


Kuvassa simppuperhot ovat vasemmalla ja haukiperhot oikealla
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]