Moro!

Kirjoitan nyt kahdesta reissusta Littoistenjärvelle. Toisella kertaa käytiin kisaamassa ja viikkoa myöhemmin muuten vaan.

Kilpailut olivat Tammikuun alussa, lämpötila oli neljä astetta pakkasen puolella ja jää oli lähes lumeton. Aloituspaikaksi valitsin saaren vierustan, ensimmäisestä reiästä alkoi nousta heti kalaa. Pieniä ahvenia tuli sieltä täältä, ei paljoa, mutta jotain kuitenkin. Välineenä oli pieni kultainen tapsipilkki ja syöttinä punaiset kärpäsentoukat, uittotyylinä oli melko hidas väristys ja nostelu. Liikkua piti paljon, sillä parvet liikkuivat hyvinkin rivakasti paikasta toiseen, kun enemmän pilkkijöitä alkoi kertyä yhdelle alueelle. Kaiken kaikkiaan kalaa tuli vähän alle pari kiloa.


Pari viikkoa myöhemmin käytiin taas “Litsalla” tällöin oli olosuhteet hieman toisenlaiset. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lunta jäällä oli n. 20 cm. Paikka oli saman saaren vierustalla. Kaloja tuli vähemmän, mutta oli isompaa. Kaikkiaan kaloja tuli n. kolme kiloa, suurin kala oli 574 grammaa. Pilkki oli sama kuin kilpailussa, mutta uittotyyli rivakampaa. Ja nyt täytyi liikkua vähemmän, koska kalat tuntuivat olevan pienellä alueella, ja kalastajia oli vain kaksi.

Teksti ja Kuvat: Joona Lavonen