[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hei!
Tässä kirjoittaa jälleen uusi bloggaaja, Joona Lavonen.
Kerron nyt pilkkikilpailuista Säkylän Pyhäjärvellä.
Kilpailussa jäällemenoaikaa oli 15 min ja paluuaikaa 30 min. Kauas ei siis kannattanut lähteä tarpomaan. Ei muuta kun jäälle!
Aluksi katsoin samanlaisen paikan missä ahvenet ovat ennenkin ”pyhiksellä” oleilleet.
Kun paikka oli katsottu, laitettiin varusteet kuntoon: kaira auki ja teräsuoja irti, tapsipilkit esille, toukka kiinni ja kelloa katsomaan. Kilpailu alkoi klo 10 eli kairaamaan ei saanut alkaa ennen. Kolme, kaksi, yksi… nyt! Ja vimmattu kairaaminen alkoi. Teräsjäätä oli noin 25-30 cm.
Ensimmäisellä reiällä oli hiljaista, ja tyhjällä reiällä ei kannata paria minuuttia kauempaa kilpapilkinnässä istuskella. Joten siirryin n. 10 metriä eteenpäin, myöskin tyhjää. Olin juuri lähdössä kolmannelta reiältä, kun pieni kiiski päätti ottaa morristani oivan aamupalan. Kiisken päästin pois enkä jättänyt jäälle jäätymään kuoliaaksi. Koska kilpailukalana oli ahven en jäänyt selvittämään olisiko kiiskiä enempää. Joonanpilkkikuva
Hetken ajan kuluttua vavan päässä nykäisi uudestaan… BINGO! Kohdekalalaji ahvenhan se siellä. Tiesin, että ahven on aralla päällä, koska samasta reiästä ei tullut ensimmäiselle kaveria. Joten hitaat ja varovaiset liikkeet loppukisan ajaksi.
Sen jälkeen ahvenia ja satunnaisia kiiskiä tuli sieltä sun täältä, eikä mitään tiettyä paikkaa, syvyyttä, tai uittotyyliä löytynyt.
Ja kyllä siinä kysyttiin kärsivällisyyttä, kun ahvenet jatkuvasti näppivät toukan irti. Mutta kyllä se pieni väristys ja hidas nosto saavat ronkeleimmankin ahvenen ottamaan kiinni.
Kilpailun jälkeen punnituspaikalla kuulin samoja mietteitä kun itselläni ”kalaa on, mut ei se syö”
Tuloksena oli vajaa kilo.
Haluaisin myös kertoa huomion, että kilpailuissa käy valitettavan vähän nuoria. Tällä kertaa nuoria oli kaksi. Yleensä joudun olemaan yksin. PM-ja SM-kisat ovat poikkeus. Onko se sitten talven kylmyys tai kilpailujen pituus 4-5 h, mutta pilkkikilpailut eivät tempaa nuoria mukaansa. Kesän onkikilpailuissa käy hieman enemmän nuoria. Ja tämän nuorisokadon takia monessa kilpailussa nuorten sarjoja on vain yksi. Jolloin nuorimmat ja mahdollisesti ensikertalaiset kilpailevat vanhempien ja kokeneempien kanssa. Toivottavasti muutkin innostuvat kilpailusta ja tulevat mukkan kisoihin. Se on hauskaa!

Terveisin Joona[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row]