Kalastuskärpäsen uusi puraisu nuorten kalakerhossa

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kalastuskärpäsen uusi puraisu nuorten kalakerhossa

Nuorten kerhotoiminnan kautta voi myös vanhemmalla iällä löytää entisen harrastuksen. Näin kävi esimerkiksi Rauno Tuukkaselle, joka käy aktiivisesti kahdeksanvuotiaan poikansa Jooan kanssa Mikkelissä toimivan Rantakylän Kalakaverit ry:n nuorten kalakerhossa.

Rauno kertoo, että hän nuorempana harrasti aktiivisesti vetouistelua ja pilkkimistä, mutta muun muassa töiden takia oma kalastusharrastus pääsi hiipumaan. Ja kun perhekin alkoi kasvaa, aikaa harrastuksille ei työ- ja kotivelvoitteiden takia jäänyt.


Rauno ja Jooa tutustuvat erilaisiin vaappuaihioihin kerhoillassa.

Jooalla kalastuskipinä syttyi isä-Raunon kanssa tehdyllä mato-onkiretkellä. Jooa sai ongella isohkon lahnan ja siitähän se innostus alkoi. Vaikka Jooa on vasta 8-vuotias miehenalku, hän on näyttänyt sorminäppäryyttä kerhon askarteluissa ja suurta paloa kalastusta kohtaan. Toivotaan siis, että kipinästä syttyy vielä suuri roihu Jooan kohdalla.

Kerhossa on kiva käydä
Jooa kertoo, että kerhossa on ollut kivaa käydä. Isä-Rauno puolestaan sanoo, että myös hänelle on tullut paljon uutta oppia uusista asioista kalakerhon myötä. Rauno kiteyttääkin, että hän löysi kalastusharrastuksen uudestaan Jooan sekä kerhotoiminnan myötä.

Kerhossa saatuja vinkkejä he jatkavat ja jalostavat myös kotona ajan sallimissa puitteissa. Kotona ja kerhossa tehtyjä välineitä ja tarvikkeita he taas käyvät sitten testaamassa yhdessä, mutta missä? Ja pitihän Jooalta kysyä se kuumin kalapaikkakin.

Selvästi Jooa kalamiehenä hieman panttaili tietoa, mutta lopulta hän paljasti mielikalapaikkansa, joka löytyy läheltä kotia. Poikaan ja isään voi viikonloppuisin törmätä kalastamassa aivan kaupungin kupeella sijaitsevalla Pitkäjärvellä, jossa on hyvät mahdollisuudet saada siikaa ja ihan körmyniska-ahveniakin siiman päähän. Jooan mielestä on kivaa, kun ottipaikka löytyy ja kalaa rupeaa tulemaan.

Vanhemmat ja lapset yhdessä
Mielestäni kerhotoimintaa tarvitaan tällaisia isä-lapsi/äiti-lapsi-pareja enemmänkin. Niin kerho kuin yhteiset kalaretket ovat ensinnäkin laatuaikaa lapsen kanssa ja sitä yhdessä tekemistä parhaasta päästä.

Tällaista ei voi mitenkään hinnoitella eikä asettaa hintalappua. Kalastus ja siihen liittyvät sivujuonteet ovat arvokkaita asioita, elämyksiä ja kokemuksia, joita ei ikinä voi riistää pois.

Aki Hirvonen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]