Kala ja vesi

[vc_row][vc_column width=”1/2″][kuva_otsikko title=”Kalalajit” image=”326″][vc_column_text]Suomessa on tavattu noin 100 kalalajia. Vakituisesti vesissämme elää 69 lajia. Alta löydät tietoa vapaa-ajankalastajien yleisimmistä saaliskaloista.

AhvenPerca fluviatilis
HarjusThymallus thymallus
HaukiEsox lucius
HärkäsimppuMyoxocephalus quadricornis
KiiskiGymnocephalus cernuus
KuhaSander lucioperca
KolmipiikkiGasterosteus aculeatus
LahnaAbramis brama
LohiSalmo salar
MadeLota lota
MutuPhoxinus phoxinus
PasuriBlicca bjoerkna
Ruutana Carassius carassius
SilakkaClupea harengus membras
SorvaScardinius erythrophthalmus
SärkiRutilus rutilus
TaimenSalmo trutta

Mistä kalasta haluaisit lukea seuraavaksi?
Kerro toiveesi meille vaikkapa Facebookin kautta.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][kuva_otsikko title=”Ympäristö” image=”334″][vc_column_text]Vastuullinen vapaa-ajankalastaja pyytää vain kalastusta kestäviä lajeja. Hän ei kalasta alamittaisia kaloja ja päästää suuret yksilöt takaisin kasvamaan ja lisääntymään.
Ohjeita saaliskalojen valinnasta ja kalojen vapauttamisesta löydät alla olevista oppaista.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Ympäristöoppaassa on tärkeää asiaa kaikille kalastajille ja luonnossa liikkujille. Klikkaa hiirellä oppaan päältä, niin pääset lukemaan.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][fbcomments width=”400″ num=”5″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row]