Valtakunnallinen nuorten leiri 2017

Valtakunnallinen nuorten leiri 2017

Etelä-Suomen vapaa-ajankalastajapiirin kesäleiri järjestettiin tänä kesänä valtakunnallisena leirinä kesäkuun alkupuolella. Leiripaikaksi valittiin hyväksi koettu Solkullan leirikeskus Loviisan Sarvisalossa. Vaikka leiriä markkinoitiin valtakunnallisesti, niin mukaan saatiin vain parikymmentä innokasta nuorta. Osalla oli mukana oma huoltaja, mutta pääosin leirin vetämisestä vastasivat sekä SVK:n että piirin ohjaajat. Kuten parhailla leireillä aina, niin nytkin suurin osa päiväajasta vietettiin vesillä kaloja narraamassa.

Loviisan leiri6

Esimerkki saadusta saaliista. Kuva: Börje Uimonen

Monipuolinen välineistö käytössä ja testattavissa

Käytettävissä oli hyvin monipuolinen valikoima veneitä aivan pro-luokan heittokalastusveneistä pieniin kumiveneisiin ja kelluntarenkaisiin. Ne nuoret, jotka halusivat opastetun kalareissun, pääsivät sellaiselle, kun taas ne, joiden mielestä mahdollisimman itsenäinen vesillä liikkuminen oli parasta, pääsivät
käyttämään sähkömoottoreita tai potkimaan räpylöillä itsensä kalapaikoille.

Kolean alkukesän säät eivät aivan suosineet leiriä. Uiminen ei kaikille maistunut viileässä merivedessä, ja osa leiripäivistä oli melko tuulisia ja sateisiakin. Tämä on tietysti vain pukeutumiskysymys, eikä sää estänyt kertaakaan kalastusta kokonaan. Leirillä opeteltiin erityisesti drop shot -jigauksen saloja SVK:n kalatalousasiantuntija Janne Rautasen johdolla.

Loviisan leiri5

Suurin osa leiristä vietettiin itse asiaan paneutuen, eli vesillä kalastaen. Kuva: Börje Uimonen

DSC_1368DSC_1365

Loviisan leiri3

Leirillä oli käytössä laajasti monipuolista kalustoa. Ylemmät kuvat: Janne Rautanen. Alempi kuva: Börje Uimonen.

Seuraavan nuorten viikonloppuleirin Etelä-Suomen vapaa-ajankalastajapiiri järjestää Sipoossa Papinsaaren leirikeskuksessa 15.-17.9.2017. Lisätietoja löydät  www.esvkp.fi -sivun tapatumakalenterista.

Teksti: Börje Uimonen. Kuvat: Borje Uimonen ja Janne Rautanen

Tallenna