Nuorten kalastusleiri Kajaanissa

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nuorten Kalastusleiri 2017, 6.-8.6.2017
Kajaani, Joutenlampi ja Rehjan saari Nuasjärvi

Aurinko paistaa täydeltä terältä ja Nuasjärven pinta on aivan tyyni. Vene lipuu hiljaa eteenpäin, ja veneessäni istuvat innokkaat nuoret kalastajat odottavat herkeämättä kalan ottia. ”Nyt on kiinni”, eräs nuorista huudahtaa, ja väsytystaistelu voi alkaa. Tällä kertaa väsyttelyn päätteeksi haavissa pötköttää juuri mitan täyttävä kuha, joka tietysti kuvausten jälkeen päätetään ottaa ruokakalaksi illan herkutteluja varten.  Lämpötila on vihdoin noussut yli 20 asteen ja kesä on vihdoin täällä. Ja ennenkaikkea kauan odotettu nuorten kalastusleiri on viimein alkanut. Jos joskus on kalastusleirin ilmapiiriä laskenut kehnot säät, niin nyt  olosuhteet olivat viimeisen päälle kohdillaan. Saimme nauttia leirin aikana todella upeista ilmoista, ja alkukesä näyttikin meille parhaita hetkiään.

dav

Nuorten kalastusleirin ohjelma oli tällä kertaa mitä monipuolisin. Leiri alkoi tutusta paikasta Joutenlammelta, missä leiriläiset pääsivät ensimmäiseksi kokeilemaan kirjolohen narrauksen taitoja. Joutenlammella vietetyn antoisan päivän päätteeksi matkasimme Rehjan saareen, joka sijaitsee Nuasjärvellä. Rehjan saaresta tuli myös leirimme tukikohta loppu leirin ajaksi, ja saaresta pitäen kalastelimme Nuasjärvellä mitä moninaisimmin keinoin. Kalaa narrattiin uistelemalla, jiggaamalla, onkimalla ja pilkkimällä. Varsinkin jiggaaminen oli monen leiriläisen suosiossa, mutta myös veneestä pilkkimällä vedestä nostettiin todella komeita körmyniskoja. Eikä uistelelemalla saatu 8,9kg painoinen hauki ainakaan vähentänyt uistelun suosiota.

dav

dav

Koko leirin ajan kisattiin siitä, kuka onnistuu pyydystämään vapavälinein mahdollisimman monta eri kalalajia. Kalalaji kilpailu olikin todella innostava, ja useampi leiriläinen onnistui pyydystämään kalalajeja peräti kuusi. Oli hienoa huomata kuinka innoissaan nuoret kalastajat olivat jopa pilkillä saadusta pienestä kiiskestä, sillä kalalaji kilpailussa ei kalan koolla ollut merkitystä. Toki leirillä pidettiin myös perinteiset kalastuskilpailut ja pääsivätpä leiriläiset myös testaamaan taitojaan kätköjen etsinnässä, sukella kätköille teemakilpailun merkeissä.

Kiitokset upeasta kalastusleiristä kuuluvat yhteisyökumppaneille, Kajaanin kaupungille, Joutenlammen kurssikeskukselle, Kajaanin Vetouistelijoille ja Kainuun Vapaa-ajankalastajille. Mutta ennenkaikkea suurin kiitos mahtavasta leiristä kuuluu kaikille leiriläisille. Oli upeaa seurata sitä intoa millä leiriläiset olivat varustettuja, ja samalla kuitenkin osattiin myös nauttia rennosta ja mukavasta ilmapiiristä. Kalastusta ei pidä ottaa liian vakavasti, ja sen leiriläiset olivatkin hoksanneet. Varmaksi voikin sanoa että leiritoiminta Kainuussa jatkuu myös tulevaisuudessa, ja syksyn lohileiriä jäätiinkin jo odottamaan kuumeisesti.

sdr

Siimat kireälle kesän ajaksi, ja toivottavasti tavataan kesän kalavesillä!

Yhteistyössä: Kajaanin kaupunki, Kainuun Vapaa-ajankalastajat ry, Joutenlammen kurssikeskus ja Kajaanin Vetouistelijat ry

Matti Kulju, Kalastusohjaaja[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]