Nuorten kalastusleiri Kerimäen Pääkannassa

Nuorten kalastusleiri Kerimäen Pääkannassa 7.-9.7. 2017

7.-9.7. järjestettiin Kerimäellä Pääkannassa Puruveden Kala-Harrien toimesta nuorten kalastusleiri. Nuoret saapuivat leirille perjantaina iltapäivällä. Heti majoittumisen ja kahvittelun jälkeen alkoi ohjattu ohjelma, johon kuului heittoliinan tekoa ja saunomista. Nuorten yllätykseksi ohjelmaan tuli lisänumero, kun osa leiriläisistä pääsi mukaan katsomaan paikallisten kalastajien muikkunuotanvetoa myöhään illalla.nuoret, Kerimäen leiri1

Lauantaipäivä aloitettiin aamupalan jälkeen kalojen tutkimisella ja perkaamisella, minkä jälkeen nuorten iso urakka alkoi muikunperkaamisen parissa. Muutamien harjoituskappaleiden jälkeen homma luisti kuin ammattilaiselta. Kun kalat oli siivottu, oli minun aikani ottaa ohjat. Siirryimme nurmialueelle ihmettelemään perhovapoja, keloja ja siimoja. Ohessa kävimme läpi myös erilaisia perhoja ja muita välineitä. Nuoret olivat tietenkin innostuneita itse heittämisestä, joten muutaman esimerkkiheiton jälkeen vapa siirtyi heille. Eikä mennyt aikaakaan, kun heitoille alkoi löytyä pituutta. Harjoittelua jatkui aina iltaan saakka, kun vapaata aikaa oli.

Harjoittelun jälkeen kalastamaan

Ruokailun jälkeen siirryttiin rantaan ja vesille kalastamaan. Koska nuoria oli niin paljon, vaihdeltiin veneiden porukkaa välillä. Tuuli meinasi hieman hankaloittaa rannalta onkijoita, mutta ei sen annettu haitata menoa. Uistelemalla saatiin saaliiksi muutamia ahvenia, joiden lisäksi reilu kahden kilon hauki sai suut hymyyn, kun kala saatiin haavittua veneeseen. Vesilläolon jälkeen palattiin rantaan syömään muikkuja ja perunamuusia, jotka menivät kuin kuumille kiville.

Ruokalevon jälkeen vuorossa oli tietovisa. Nuoret jaettiin 6 hengen ryhmiin, joiden taso tietämyksessä oli todella kova. Kuitenkin vain yksi joukkue onnistui vastaamaan kaikkiin kysymyksiin täysin oikein. Tietokilpailun jälkeen alkoi päivä olla taas pulkassa ja saunomiset olivat jo käynnissä. Väsyneet kalastajanuoret painuivat jo hyvissä ajoin nukkumaan ja keräämään virtaa seuraavan päivän askareisiin.

Kätköjen etsintää ja olympialaiset

Sunnuntain aamu alkoi aurinkoisissa tunnelmissa ja tiedossa oli hellepäivä. Aamupalan jälkeen alettiin heti hommiin ja nuorten tehtäväksi jäi etsiä lähistölle piilotetut kätköt. Eikä aikaakaan, kun kaikki oli jo löydetty. Osa oli huomannut kätköjä jo edellisenä päivänä, joten paikat olivat jo tiedossa. Tämän jälkeen oli vuorossa päivän päätösosio, eli leiriolympialaiset. Olympialaisten lajivalikoima oli todella laaja: löytyi tietovisaa, heittoliinan tarkkuusheittoa ja ankkurintekoa. Yksi tehtävistä oli veden siirtäminen järvestä astiaan, missä kaikki keinot olivat käytettävissä. Tehtävän jälkeen märkiä huppareita ja housuja lojuikin kuivumassa naruilla.nuoret, Kerimäen leiri2

Olympialaisten päätyttyä oli vuorossa ruokailu ja paikkojen siistiminen. Vanhemmat saapuisivat paikalle kello 14.00, joten siihen mennessä kaikkien tavaroiden piti olla pakattuna. Leirin päätteeksi palkittiin leiriolympialaisten voittajajoukkue ja tietovisan voittajat saivat myös palkinnot.

Leiri onnistui todella hyvin ja kaikki tulivat toimeen kaikkien kanssa. Oli ilo olla mukana ohjaamassa ja opastamassa nuoria kalastuksen pariin.

-Kalastuksenohjaaja Topi Janhunen

Tallenna