Nuorten lohileiri Kajaanissa

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nuorten Lohileiri 2017, 8.-9.3.2017
Kajaani, Joutenlampi
Yhteistyössä: Kajaanin kaupunki, Kainuun Vapaa-ajankalastajat ja Kajaanin Seurakunta

Tuuli tuivertaa Joutenlammen maastossa ja välillä satelee myös lunta, mutta se ei latista tippaakaan iloisten lohileirilästen tunnelmaa. Ilmapiiri on sopivan jännittynyt, mutta kuitenkin mukavan rento, sillä kalastusta ei pidä ottaa liian tosissaan. Leiriläiset odottavat kuitenkin herkeämättä lohien ottia, ja moni onnekas saakin kokea aina niin yllätyksellisen ja energisen kirjolohen tärpin. Joku jää ilman tärppiä, mutta kalastukseen kuuluvat sekä ilot että pettymykset. Leirin aikana kuitenkin jokainen nuori pääsi väsytyspuuhiin jonkin kalalajin kanssa, sillä kirjolohen lisäksi leirillä kalastettiin myös ahventa.

Joutenlampi 1
Joutenlampi 2
Kirjolohet olivat leirin aikana kuitenkin sen verran hanakalla otilla, että jokainen 19:sta leiriläisestä pääsi kotimatkalle lohipussin kera. Ja tälläkin kertaa lohet saatiin viedä kotiin valmiina fileinä, mistä käy kiittäminen Kainuun Vapaa-ajankalastajien aktiivisia kalakummeja. Ahvenetkin olivat ihan karkeaa kokoa, ja myös niitä riitti kotiinviemisiksi useammalle nuorelle. Leirin aikana kilpailtiin leikkimielisesti kolmessa eri sarjassa, ja palkinnot löysivät omansa. Palkinnon pääsi pokkaamaan suurimmalla kirjolohella, pisimmällä ahvenella tai sitten olemalla leirin vastuullisin kalastaja.

Joutenlampi 3

Joutenlampi 4
Toki kalastuksen lomassa täytyy olla myös muuta tekemistä, ja jälleen kerran leirin suosikki oli illan saunominen ja uiminen. Kyllä, ihan oikeasti uiminen, sillä rohkeimmat kävivät laiturin päässä olevassa avannossa uimassa peräti kuusi kertaa. Myös illalla tunnelmallisessa kodassa paistetut makkarat tekivät kauppansa. Jotkut leiriläiset jaksoivat illalla vielä sitoa perhoja, mutta uni otti kyllä nopeasti monesta vallan ulkona vietetyn päivän jälkeen. Moni leiriläinen kysyikin heti leirin päättyessä milloin tänne pääsee uudestaan. Leiritoiminta jatkuukin Kainuussa näillä näkymin heti kesäloman alussa, ja silloin ollaankin jo virvelit ja onget kädessä jahtaamassa uusia kaloja. Kyllä kalastusleirillä on mukavaa!

Matti Kulju, Kalastusohjaaja[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]