Pitkän ja lyhyen kalan pyyntiä Joutenlammella

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nuorten Lohileiri 2018, 8.-9.3.2018
Kajaani, Joutenlampi

”Oi oi oi!!” huudahtaa eräs lohileiriläinen, kun avannosta nousee hieman yli 10 senttinen ahven. ”Yes! Tämä on arvokas kala, tällä saa hyvän erotuksen!” Mitä ihmettä, voisi joku tässä vaiheessa kysyä? Eikös lohileirillä pitäisi saada saaliiksi lohia, eikä pieniä ahvenia? Ja mikä ihmeen erotus?
dav
Hiihtoloman lohileirille saapui tänä vuonna 16 innokasta nuorta kalastajaa. Osa leiriläisistä oli mukana jo ties monettako kertaa, mutta oli hienoa että joukossa oli myös aivan uusia kalastuksesta innostuneita nuoria. Leirin ohjelmassa oli tietysti kirjolohen pilkintää Joutenlammen upeassa vesistössä, ja kävimmepä narraamassa myös ahvenia läheisellä Pekonlammella. Joutenlampeen oli tänä vuonna istutettu tavallista kookkaampia saaliskaloja, joten leiriläisten tuli varautua todella vihaisiin tärppeihin. Leirin varsinaisena kohdekalana olleita kirjolohia saatiin kahden päivän aikana ylös asti kahdeksan komeaa vonkaletta, lisäksi karkuutuksia ja tärppejä kertyi monelle kalastajalle.
Leirin aikana kisailtiin leikkimielisesti monellakin tapaa, kuuluipa ohjelmaan jopa ammuntakilpailut laseraseella. Ehkä mielenkiintoisin kilpailu käytiin kuitenkin kalastuksen saralla, missä palkinnon pääsi pokkaamaan se leiriläinen, joka sai kahden päivän aikana avannosta ylös mahdollisimman suuren erotuksen. Tarkoitus oli siis saada pilkillä mahdollisimman pitkä ja lyhyt kala, ja kun lyhimmän kalan vähensi pisimmästä, sai oman kilpailutuloksensa. Kilpailumuoto herätti leiriläisissä aluksi ihmetystä, mutta palkinnot saatiin lopulta jaettu melko hienoilla tuloksilla.
Joutenlammen jäälle pystytetty pilkkiteltta oli leirin aikana kovassa käytössä. Sen suojassa oli mukava seurata kaikuluotaimen näyttöä, kalojen liikkeitä jännityksellä seuraten. Viimakaan ei päässyt niin helposti puremaan teltan sisällä istuvia, ja kalakummi Jorman asiantuntevaa opastusta pääsi kuuntelemaan moni innokas. Leirin tunnelma oli todella positiivinen, vaikka kirjolohet olivatkin tänä vuonna haastavalla otilla. Nuorten kalastajien sitkeyttä oli kuitenkin mukava seurata, mutta tärkeää leirilllä oli myös saunominen ja rento yhdessä olo.

dav

 

”Milloin on seuraava leiri?”, oli kysymys johon moni halusi saada vastauksen pois lähtiessä. Kainuun Vapaa-ajankalastajien, Kajaanin kaupungin ja Kajaanin Seurakunnan upea yhteistyö saakin taas jatkoa heti kesäkuun alussa, kun uudet ja vanhat kalastajat kokoontuvat kesäloman aloittavalle kalastusleirille Rehjan saareen. Pilkkisesonkia on kuitenkin vielä mukavasti jäljellä, joten toivottavasti leiriläisten kipinä käydä kalalla palaa jatkossakin voimakkaana, sillä kalastus on mahtava harrastus. Eränkäynti on osa suomalaista kulttuuria, ja sitä tulemme jatkossakin tukemaan kalastusleirien puitteissa.

Yhteistyössä: Kajaanin kaupunki, Kainuun Vapaa-ajankalastajat ja Kajaanin Seurakunta

Matti Kulju, Kalastusohjaaja SVK[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row]