Pohjanmaan vapaa-ajankalastajapiirin nuorten leiri 2016

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Pohjanmaan vapaa-ajankalastajapiirin nuorten leiri 2016

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kokoonnuimme piirin perinteiselle kesäleirille Alaveteliin, Seljeksen Camping -alueelle. Nuorisotoimikunnan järjestämälle leirille oli ilmoittautunut yhteensä 13 nuorta viidestä eri seurasta. Osa leiriläisistä oli tuttuja jo viime vuoden leiriltä, mutta suurin osa olivat ekaa kertaa mukana piirin leirillä.

seljes1

Perjantaina ei vielä ollut varsinaista virallista ohjelmaa, joten tutustuimme yhdessä leirin sääntöihin, esittelimme itsemme ja ilta jatkui vapaan kalastuksen, sekä makkaranpaiston merkeissä. Leirin vanhemmat osallistujat suuntasivat soutuveneellä järvelle ja muut siirtyivät laiturille onkimaan ja heittelemään.

Lauantaina heti maittavan aamupalan jälkeen siirryimme leirin teeman mukaisesti käsittelemään heittokalastuksen ja uistelun teoriaa. Kankaanpään Tero esitteli nuorille erilaisia välineitä; vapoja, vieheitä ja keloja, sekä tekniikoita, nämä tiedot tulivat  myöhemmin tarpeeseen leirin tietokilpailussa. Seuraavaksi leirin ohjelmassa oli perinteinen onkilaitteiden rakennus, jokainen sai rakentaa itselleen onkilaitteen, sekä piiri lahjoitti jokaiselle onkivavan. Onkilaitteen tekoa opastamassa olikin aika kokenut joukko, taisipa jokaisella olla onginnasta SM-mitali entuudestaan.

Kun onkivälineet oli saatu rakennettua oli aika siirtyä rantaan testaamaan niitä onkikilpailun merkeissä. Kilpailualue oli mäskätty järjestäjien toimesta jo etukäteen, joten kalantulo oli taattua! Saaliiksi saatiin lukuisia pieniä lahnoja, särkiä, ahvenia ja kiiskiä.

seljes2

Illalla kävimme toimintakilpailun toisen osakilpailun,  tarkkuus eli casting -heiton. Nuoret saivat ensin harjoitella heittoa ja kilpailussa saatiinkin hienoja tuloksia. Lapuan seudun Kalakerhon Eero Ylisaari heitti hienon 67 pisteen tuloksen, jolla olisi pärjännyt erinomaisesti myös aikuisten sarjassa. Samalla myös aikuiset pääsivät kisailemaan piirinmestaruudesta. Kilpailun jälkeen loppuilta oli jälleen pyhitetty kalastukselle, osa suuntasi veneellä järvelle ja muut rantaan onkimaan. Kalan tulon ollessa erinomaista, innokkaimmat onkijat taisivat päästä nukkumaan vasta reippaasti puolen yön jälkeen.

seljes3

Sunnuntaina ohjelmassa oli jäljellä vain kalankäsittelyyn tutustuminen ja kalapolku tietokilpailuineen. Kalankäsittelyä leirille tuli opastamaan viimevuotiseen tapaan TV:stäkin tuttu Haapamäen Juha, joka tänä vuonna opasti nuorille ahvenen käsittelyä. Viimeisenä ohjelmanumerona oli haastava kalapolku, jossa vastattiin tietokilpailukysymyksiin, rakennettiin itsenäisesti onkilaite, sekä kalastettiin sillä kala. Kaikki nuoret suoriutuivat hienosti, vaikka tietokysymykset aiheuttivatkin osalle harmaita hiuksia. Onkikilpailusta, castingista ja kalapolusta laskimme pisteet yhteen ja saimme jaettua toimintakilpailun piirinmestaruusmitalit. Toimintakilpailussa seuroista parhaiten menestyi Kurikan urheilukalastajat. Kokonaistulokset löytyvät piirin kotisivuilta http://www.povapi.com/

seljes4
Ensi vuonna leirejä onkin kaksi, nuorisotoimikunta järjestää kesäleirin lisäksi myös pilkkileirin, lisätietoa niistä tulossa syksyn mittaan!

Kalastuksenohjaaja
Heidi Pernu[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]