Trendikäs Körmyahven-leiri Evolla

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Trendikäs Körmyahven-leiri Evolla

Valtakunnallista Körmyahven pilkkileiriä vietettiin Lammin Evolla 11.-13.3. kauniin keväisessä säässä. Paikalle saapui viistoista junioria sekä viisi aikuista kyyditsemään ja opastamaan kalastuksen alkutaipaleella. Nuorista osa oli jo entuudestaan melkoisia pilkkitaitureita, mutta mukana oli myös pari ihka ensimmäistä kertaa pilkkiä heiluttavaa kalamiestä. Leiri järjestettiin yhteistyössä Metsähallituksen kanssa. Metsähallitus tarjosi kalastukseen ilmaiset luvat ja SVK hoiti leirin järjestämisen muilta osin.

Edellisvuonna leiri jouduttiin perumaan heikon jäätilanteen vuoksi, mutta tällä kertaa talvi oli suosiollinen ja kovaa jäätä oli noin 40 senttimetriä. Kuuden tuuman kairalla reikien tekeminen oli kohtuullisen raskasta. ”Helppoa tämä on ja nykyaikaa”, kuittasi Pornaisten uuden nuorisoseuran vetäjä Kuuselan Osku reikien teosta, kun Makitan akkuporakoneella väänsi kolme reikää jäähän siinä ajassa, kun allekirjoittanut teki yhden perinteisin menetelmin.

JRkirjo
Pilkintä kaikuluotaimen kera oli leiriläisistä kivaa puuhaa.

”Onko tuossa kala, näkyykö sun pilkki, missä on pohja, näkyykö tuosta, kun kala ottaa, saaks mäkin välillä koittaa”- kysymykset kuultiin lukuisia kertoja, kun leirillä oli käytössä Lowrancen Elite4 Chirp pilkkikaikuluotain. Vuorollaan nuoret halusivat kokeilla pilkintää luotaimen avulla ja päästiinpä ruudulta myös näkemään kaloja sekä kirjolohen otti pilkkiinkin. Perinteisenä ”vanhan liiton” pilkkimiehenä on minunkin todettava, että kehitys kehittyy ja jatkossa minun pilkkireissuilla taitaa useimmiten olla mukana kaikuluotain.

JROsku
”Pilkkivälineet kuntoon ennen kalastusta” tuumasi Osku Kuusela nuorille lauantaiaamuna.

Leirin ajan Ahti oli kohtuullisen niukalla tuulella, mutta kalojakin leirillä saatiin. Pilkkeihin nappasi Evon Niemisjärvillä yhteensä seitsemän kirjolohta ja muilta luonnonkalajärviltä saaliksi saatiin muutamia ahvenia. Körmyahven palkinnoilla palkittiin Toni Leppänen sekä Eero Kakko. Ison kalan palkinnon saivat Tuomas Hänninen ja Onni Mattila.
Leiri vietettiin erittäin hyvän hengen vallitessa ja kaikki viihtyivät kalastuksen, ruokailun sekä saunomisen merkeissä. Ruokahankinnoissa avustaneille Valkeakosken Kalaveikoille sekä Saarioisille kuuluu erityiskiitos avusta muonahuollossa.
Toivottavasti ensi talvena jälleen saadaan hyvät pilkkijäät ja päästään ottamaan revanssi körmyahvenista.

Janne Rautanen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][fbcomments Width=”400″ num=”5″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row]