Valtakunnallinen Kyrmyniska-leiri 2017

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Valtakunnallinen Kyrmyniska-leiri 2017

Valtakunnallisella nuorten pilkkileirillä narrattiin kyrmyniskoja Pälkäneen Kukkian keitaalla 3.-5.2. Leirillä oli mukana 45 nuorta kalastajaa ja 10 aikuista vetäjää heitä ohjaamassa. Vähäluminen jää teki jäällä liikkumisen helpoksi ja lauha sää helli pilkkijöitä. Välillä tuuli puraisi kalastajien sormia, mutta lämpö nousi taas pintaan haukihipan pyörteissä.
Kyrmyniska2
Kalojen löytäjä sai aina kummasti kavereita ympärilleen.

Kun leiriläisiltä kysyi, mikä leirillä on parasta, oli vastaus yksiselitteinen: ”Kun saa kalaa, tietysti!”. Ja kun kalastusleirillä oltiin, oli leirin ohjelma tietenkin kalastuksen täyteinen.  Päivisin pilkittiin valinnan mukaan ahventa Kukkialla tai kirjolohta Evolla. Illat käytettiin huoltamalla välineitä ja askartelemalla pilkkiperhoja, värikoukkuja ja vieherasioita. Lauantai-iltana halukkaat pääsivät myös madepilkille ja laittamaan madekoukkuja yöksi pyyntiin. Syötiksi mademorreihin ja -koukkuihin laitettiin paloja päivällä itse pilkityistä särjistä ja ahvenista. Yhtään madetta ei jäälle asti saatu, mutta muutama tärppi ja yhdet katkenneet siimat todistivat mystisen mateen läsnäolon.

Kalastuksen ohessa leiriläiset viihtyivät myös saunomisen ja hyvän seuran parissa. Myös Pro Pilkki -peli viihdytti esimerkiksi ruokajonossa. Erityismainintana täytyy kehua leiriläisiä hyvästä ryhmähengestä. Yhteinen harrastus yhdisti eri ikäisiä ja eri paikkakunnilta tulevia nuoria hienosti. Kokeneemmat avustivat kokemattomampia kalastuksessa ja isommat pienempiä esimerkiksi kairaamisessa.

Kyrmyniska3
Eemelin saalisnäyte.

Vaikka kalat olivatkin aralla tuulella, taisi jokainen pilkkijä sai jäälle ainakin yhden kalan. Leirin päätteeksi palkittiinkin kummankin pilkkipäivän lyhyin ja pisin kala. Vaikka suuri ahven on usein pilkkijän tähtäimessä, myös pienten ahventen ja kiiskien narraamisen havaittiin olevan todellinen taitolaji!

Kyrmyniska1
Iloinen leirijoukko Kuusamon uistimen lahjoittamien pilkkien kanssa.

Kiitokset Metsähallitukselle luvista sekä Kuusamon uistimelle, Finlandia uistimelle ja Rapalalle pilkkitarvikkeista!

Maiju Puranen
Kalastusohjaaja

Kuvat: Janne Tarkiainen ja Maiju Puranen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]