Kesäkuu – Loma kutsuu kalastamaan

Kesäkuu ja koulujen lomat alkavat, lomalla on aikaa kalastaa vaikka aamusta iltaan! Kesäkuu kannattaakin pyhittää kokonaan kalastukselle, tutustu vaikka nuorten omaan lajikalastuskilpailuun eli Fisuun fongaukseen tai osallistu Vapapäivään. Sadepäivän vinkkeinä kirjolohiperhon sitominen ja solmujen harjoittelu.


KESÄINEN FISUUN BINGO

Nappaa toiminnan tueksi kesäinen bingolappu, ohessa myös tulostettava versio ja tyhjä bingolappu omia ideoita varten.

VAPAPÄIVÄ

SVK yhteistyössä Metsähallituksen kanssa järjestää vuosittain kaikille alle 18-vuotiaille ilmaisen kalastustapahtuman Vapapäivän Metsähallituksen virkistyskalastuskohteilla. Vapapäivää vietetään yleensä kesäkuun toisena lauantaina, tule sinäkin mukaan mukavaan tapahtumaan. Tapahtumassa jaetaan vapapäivää varten tehtyä nimikkouistinta, jonka on valmistanut Kuusamon Uistin. Vapapäivä-uistinta ei myydä kaupoissa, vaan sen voi saada omakseen vain osallistumalla ilmaiseen Vapapäivä-tapahtumaan opastetulla kohteella. Vapapäivän kohdekalana on yleensä kirjolohi, siksi tämän sivun yhteyteen on koottu kirjolohen kalastukseen liittyviä vinkkejä.

Lisää tietoa tapahtumasta


KIRJOLOHTA NARRAAMAAN

Kirjolohi on mukava kohde siiman päässä, alta löydät vinkkejä kirjolohen kalastamiseen niin perhovälinein kuin virvelilläkin. Ensimmäisissä videoissa Kalastusohjaaja Matti opastaa kirjolohiperhon valmistamiseen, toisessa videossa käydään kalassa kirjolohilammikolla. Lisäksi alla on vielä opasvideo perhokalastuksen aloittamiseen.


SOLMUJEN HARJOITTELU

Jokaisen kalastajan on tärkeää osata muutama hyvä solmu, näin vältyt tarpeettomilta vieheiden menetyksiltä. Nappaa alta oheisesta tiedostosta ohjeet yleisempiin kalastuksessa käytettäviin solmuihin.


KESÄN RAJATTOMAT KILPAILUT JA KATUKALASTUS

Koko kesän kestävä lajikalastuskilpailu vain nuorille, Fisuun fongaus – lue lisää kisan omilta sivuilta

Oletko sinä kaupunkisi katukalastaja? Street fishing eli katukalastus on kalastamista urbaanissa ympäristössä, usein aivan keskustojen tuntumassa. Suomen Vapaa-ajankalastajien järjestämissä Street fishing -kilpailuissa kalastetaan kaverin kanssa kahden hengen tiiminä ja koska katukalastajat varustautuvat yleensä kevyesti, luonnehtii tekemistä rentous. Eli lähikalastusta parhaimmillaan! Kisoissa parit pyrkivät saamaan kasaan mahdollisimman monta senttiä yhteispituutta neljällä eri lajia olevalla kalayksilöllä. Näihin rentomielisiin kilpailuihin voi ilmoittautua kuka vain ja samalla pääsee kokeilemaan mitä kaupunkikeskustat tarjoavat kalastuksen harrastajalle. Homma on tehty toimimaan kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Kussakin kilpailussa palkitaan kolme parasta joukkuetta. Lisäksi voittajat julistetaan kyseisen kaupungin Katukalastajiksi ja koko kesän kovimman tuloksen tehneet nimetään syksyllä Vuoden katukalastajiksi. Lue lisää!

Onki24 on vuorokauden kestävä onkikilpailu, jossa voi onkia omilla parhailla paikoilla. Kilpailukaloina on seitsemän eri särkikalalajia, joista kolmen suurimman yhteispituus ratkaisee paremmuudenlue lisää kisan omilta sivuilta