Leiripaikat

Suomen Vapaa-ajankalastajat keräävät tälle sivustolle tietoja lasten ja nuorten kalastusleiritoimintaan sopivista leiripaikoista. Kohteita on ympäri suomea ja ne on listattu maakunnan mukaan. Jokaisesta leirikohteesta on pieni esittely. Lisätietoja saa klikkaamalla linkkiä kohteen esittelytekstin jälkeen.

Mikäli tiedossasi on leiripaikka, mutta se ei löydy listasta, ilmoita se meille tästä linkistä Google Forms, niin lisäämme sen listaan. Sijainnilla ei ole väliä, mutta etsinnässä ovat leiripaikat, jotka soveltuvat nuorten kalastusleirin pitämiseen.


Koivuniemen leirikeskus (Satakunta)

Koivuniemi on Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piirin ylläpitämä leirikeskus, joka sijaitsee Pastuskeri nimisessä saaressa Lampaluodossa. Leirikeskuksessa voi majoittua 37 henkilöä kahdessa erillisessä rakennuksessa. Koivuniemen leirikeskus on käytettävissä vuosittain 1.4.-30.9. välisenä aikana. Leirikeskuksessa on erillinen ruokala/ keittiö, luentosali sekä rantasauna. Leirikeskuksella on oma ranta, joka soveltuu kalastamiseen heittämällä. Rantaan pääsee myös veneellä.   

Tutustu kohteeseen tästä


Leirisaaren leirikeskus (Etelä-Savo)

Leirisaaren leirikeskus on Keuruun seurakunnan omistama leirikeskus, joka sijaitsee osoitteessa Leirisaarentie 15, 42910 Keuruu. Leirikeskuksen majoitusrakennuksessa voi majoittua 37 henkilöä. Leirikeskuksessa on päärakennus, jossa on ruokasali/luokka 40 hengelle, laitoskeittiö, rantasauna, grillikota sekä ulkokäymälät. Leirikeskus on käytössä vain kesäisin. Leirikeskuksella on oma ranta, joka soveltuu kalastamiseen heittämällä. Rantaan pääsee myös veneellä.   

Tutustu kohteeseen tästä


Synsiön leirikeskus (Etelä-Savo)

Synsiön leirikeskus on Kangasniemen kunnan omistama leirikeskus, joka sijaitsee osoitteessa Synsiöntie 65, 51200 Kangasniemi. Leirikeskuksessa voi majoittua n.50 henkilöä. Leirikeskuksessa on päärakennus, jossa on ruokasali/luokka/keittiö, rantasauna, aitta sekä pikkumökki. Leirikeskus on käytössä vain kesäisin. Leirikeskuksella on oma ranta, johon pääsee myös veneellä. Ranta ei sovellu kalastukseen. Veneenlaskupaikka (luonnonluiska) on aivan leirikeskuksen vieressä.  

Tutustu kohteeseen tästä


Kunstenniemen leirikeskus (Varsinais-Suomi)

Kunstenniemen leirikeskus on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän omistama leirikeskus, joka sijaitsee osoitteessa Kunstenniementie 250, 21130 Poikko. Leirikeskuksessa voi majoittua 37 henkilöä viidessä eri rakennuksissa, myös telttamajoitus on mahdollista erillisellä’ teltta-alueella. Leirikeskuksesta voi tilata ruuat leiriläisille, myös omatoiminen ruuan valmistus on mahdollista eri rakennuksissa sekä teltta-alueen ruokakatoksessa. Leirikeskus on ympärivuotisessa käytössä. Leirikeskuksella on oma ranta, joka soveltuu kalastamiseen heittämällä. Rantaan pääsee myös veneellä.   

Tutustu kohteeseen tästä


Röskön leirikeskus (Pohjois-Karjala)

Röskön leirikeskus on Kiteen Karhupojat partiosäätiön omistama leirikeskus, joka sijaitsee osoitteessa Rösköntie 9, 82580 Kitee. Leirikeskuksessa majoittua voi n. 40 henkilöä erikokoisissa rakennuksissa ja se on käytössä ympärivuotisesti. Leirikeskuksessa on keittiö, jossa voi valmistaa itse ruuat sekä iso ruokailusali, erillisessä rakennuksessa. Leirikeskuksella on oma ranta, joka soveltuu kalastamiseen heittämällä ja onkimalla. Rantaan pääsee myös veneellä. Leirikeskus sijaitsee Ätäsköjärven rannalla.  

Tutustu kohteeseen tästä


Joutenlammen kurssikeskus (Kainuu)

Joutenlammen kurssikeskus on Kajaanin seurakunnan omistama kurssikeskus, joka sijaitsee osoitteessa Joutenlammentie 294, 87930 Salmijärvi. Kurssikeskuksessa majoittua voi 80 henkilöä. Kurssikeskuksen lisäksi muita tiloja alueella ovat saunatuvat, taukotupa, kota sekä laavu. Kurssikeskuksesta voi tilata ruuat leiriläisille ja se on käytössä ympärivuotisesti. Kurssikeskuksella on oma ranta, joka soveltuu kalastamiseen onkimalla.

Tutustu kohteeseen tästä


Vetämäjärven leirikeskus (Pohjanmaa)

Vetämäjärven leirikeskus on Alavuden kaupungin omistama leirikeskus, joka sijaitsee osoitteessa Sillintie 570, 63400 Alavus. Leirikeskuksessa majoittua voi n. 40 henkilöä ja se on käytössä ympärivuotisesti. Leirikeskuksessa on suurtalouskeittiö, ruokailusali, iso saunarakennus (olohuone, keittiö, sauna, pukeutumistilat, parvi). Leirikeskuksesta ei voi tilata ruokia leiriläisille. Leirikeskuksella on oma ranta, joka soveltuu kalastamiseen onkimalla.

Tutustu kohteeseen tästä


Alskathemmetin leirikeskus (Pohjanmaa)

Alskathemmetin leirikeskus on Vaasan suomalaisen seurakunnan omistama leirikeskus, joka sijaitsee osoitteessa Munkgrundsvägen 12, 65760 Iskmo (Google Maps). Leirikeskuksessa voi majoittua 54 henkilöä, keittiön palvelut on mitoitettu 55 henkilölle. Leirikeskuksesta voi tilata ruuat leiriläisille, leirikeskus on ympärivuotisessa käytössä. Leirikeskus sijaitsee merenrannalla Raippaluodon sillan lähellä. Ranta-alueet soveltuvat heittokalastukseen. Rantaan pääsee myös veneellä.   

Tutustu kohteeseen tästä


Asinsaaren leirikeskus (Etelä-Karjala)

Asinsaaren leirikeskus on Lappeenrannan kaupungin omistama leirikeskus, joka sijaitsee osoitteessa Asinsaari 29, 53850 Taipalsaari (google Maps). Leirikeskuksessa voi majoittua n. 60 henkilöä, kesäaikaan myös telttamajoitus on mahdollista. Leirikeskuksessa on suurtalouskeittiö, askartelurakennus sekä sauna ja takkatupa. Leirikeskuksella on oma ranta, joka soveltuu kalastamiseen heittämällä. Rantaan pääsee myös veneellä.

Tutustu kohteeseen tästä


Hotelli Keurusselkä (Keski-Suomi)

Hotelli Keurusselkä sijaitsee osoitteessa Keurusseläntie 134, 42700 KEURUU. Hotellista voi vuokrata kuuden hengen lomahuoneistoja, jotka soveltuvat leirin pitämiseen nuorten kanssa. Huoneistoissa on mahdollisuudet ruuan tekemiseen, mutta ruokailut voi myös ostaa hotellilta. Lomahuoneistoilla ei ole omaa rantaa, mutta hotellin ranta-alue soveltuu heittokalastukseen ja veneet saa laskettua hotellin rampilta.  

Tutustu kohteeseen tästä