Lounais-Suomen kevätleiri

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Siikaa saaliiksi kevätleirillä

Ei aivan kahden kilon siikoja tullut saaliiksi Lounais-Suomen piirin kevätleirillä, mutta melkein. Suurimmat saadut siiat lähentelivät puoltatoista kiloa, kun Lounais-Suomen piirin ”pilkkileiriä” vietettiin Taivassalossa 21.-23.3. Tippsundin leirikeskuksessa. Aikainen kevään tulo muutti pilkkileirin avoveden leiriksi, mutta tästä tuskin kukaan oli pahoillaan.

Laiturilla
Paikoin jäiset rannat koristivat maisemaa, mutta kalapaikoille päästiin veneillä mukavasti.

Paikalle kokoonnuttiin perjantai-iltana, jolloin askarreltiin siikatapseja viikonlopun tarpeisiin. Leiriläisiä oli paikalla 16 nuorta ja lisäksi kymmenkunta järjestäjää. Varsinainen kalastus tapahtui lauantaina ja sunnuntaina aamupäivästä alueen lähivesillä. Innokkaimmat kalastajan alut kokeilivat siian lisäksi pyytää haukea, mutta kalat olivat piilossa. Lauantain ilma oli aurinkoinen ja siika tuntui tästä tykkäävän. Käytännössä jokainen leiriläinen sekä vetäjä saivat vähintään yhden siian. Vapoihin kiinnitetyt tärppikellot ilmaisivat tämän tästä kalan löytäneen matosyötin meren pohjasta.

Kalatytöt
Kuvassa kaksi siikaa ja karppi. Katariina Karppi (vas.) sai leirin aikana elämänsä ensimmäisen kalan. Kalastusura alkoi upealla siialla.

Sunnuntaiaamu valkeni pilvisenä, mutta mietotuulisena. Aamusta siiat eivät olleet syönnillä, mutta päivän edetessä kalat aktivoituivat ja saalista tuli mukavasti. Kevyt sade alkoi hieman ennen kalastuksen loppua, mutta tämä ei nuoria haitannut. Kalastusta olisi jatkettu mielellään leirin päättymisen jälkeenkin. Ilahduttavaa oli, että leirille osallistui myös seuroihin kuulumattomia nuoria, jotka innoissaan olivat liittymässä alueen kalaseuroihin.

jääleikit
Siian onginta on leppoisaa puuhaa. Kalastuksen ohessa voi vaikka tehdä rakennelmia jäälautoista

Kalastuksen ohella aikaa vietettiin pelaten pingistä, biljardia ja saunoen. Lauantai-illan kruunasi pihagrilliin tehty komea nuotio, jossa paistettiin makkaraa ja paistettiin lättyjä. Leirihenki oli koko leirin ajan loistava. Kiitos leiriläisille, vetäjille sekä erityisesti emännille Sarille ja Tiinalle, jotka pitivät jälleen upeasti huolta muonapuolesta.

Janne Rautanen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]