Marraskuu – Kerhossa on mukavaa

Marraskuussa vietetään aikaa kerhoilloissa, osallistu Suomen vapaa-ajankalastajien vuosittaiseen viehevärityskisaan tai suorita harrastemerkkejä kerhoilun ohessa! Mikäli vesistöt eivät ole vielä jäässä voit kokeilla vaikka mateen pohjaongintaa, siihen myös vinkit tämän kuun tiedostoissa. Tästä kuusta löydät koottuna myös pilkkivälineiden ja kalapapin askartelua, jotka sopivat erinomaisesti marraskuun kerho-ohjelmistoon.


VÄRITÄ VUOSIVIEHE

Vuosiviehevärityskilpailu on SVK:n jokavuotinen lapsille ja nuorille tarkoitettu kilpailu, jonka voittajavärityksestä tehdään oikea viehe. Viehevärityskisan viehe on erikoisväri ja sitä voi tilata ainoastaan SVK:lta. Väritä unelmiesi viehe, SVK:n viehevärityskisa kisa kuuluu ehdottomasti loppuvuoden kerho-ohjelmaan. Minkä värinen vaappu on se kaikkein ottavin? Joko se löytyy omasta pakistasi vai onko sitä vielä edes tehty? Nyt voit vaikuttaa asiaan tarttumalla värikyniin ja värittämällä SVK:n vuosivieheeseen uudet värit. Kilpailun voittaja palkitaan viehevalmistajan tuotepaketilla sekä voittajasta tehdään juttu nuorten omille kalastussivuille Fisuun.fi sekä Vapaa-ajan Kalastaja -lehteen. Kilpailu on tarkoitettu kaikille alle 18 -vuotiaille.

2023 Vuosiviehe

HARRASTEMERKKIKOKEITA SUORITTAMAAN

Harrastemerkkijärjestelmä tuo uutta sisältöä kalakerhojen nuorten toimintaan. Samalla se motivoi uusia nuoria liittymään kalastusseuroihin ja sitouttaa jo jäsenenä olevia nuoria kalakerhon toimintaan. Harrastemerkin sekä diplomin luovutus sopii hyvin kerhojen päättötilaisuuksiin tai seuran kokouksin/juhlien yhteyteen. Keskusjärjestön harrastemerkki voidaan myöntää vain Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön jäsenseuraan kuuluvalle nuorelle. Seuraan kuulumattomat nuoret voivat suorittaa merkin, mutta heitä ei voida palkita harrastemerkillä ja diplomilla. Merkkijärjestelmä on alle 18-vuotiaille (tai samana vuonna 18 täyttäville) nuorille. Lue lisää täältä.


KOHTI PILKKIKAUTTA

Pilkkikausi alkaa lähestyä ja erilaiset pilkkiaskartelut sopivat hyvin myös loppuvuoden ohjelmaan. Ohesta löydät myös ohjeen kalapapin askarteluun. Lisää pilkkiaiheista materiaalia löydät tammi-maaliskuun materiaaleista.


MADEKALAAN POHJAONGELLA

Oletko kokeillut mateen pohjaongintaa, katso videolta vinkkejä! Muut madeaiheiset vinkit löydät tammikuun aineistosta.