Pohjanmaan pilkkileiri 2020

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kirjolohi teemakalana Pohjanmaan piirin nuorten pilkkileirillä

Pohjanmaan Vapaa-ajankalastajapiirin nuoriso- ja perhetoimikunnan tammikuun lopulla järjestämä pilkkileiri oli järjestyksessään neljäs. Voidaan siis puhua jo perinteestä. Aiempina vuosina leireillä on keskitytty pääasiassa ahvenen pilkintään, mutta tänä vuonna teemakalaksi valikoitui kirjolohi.

Aikaisemman yhteistyön perusteella leirin kalastuspaikaksi valittiin Säläisjärvi Kurikan Jurvassa. Meillä kävi erinomainen tuuri ajankohdan suhteen, sillä järveen oli muutamia päiviä aiemmin istutettu kirjolohia. Tiedossa olisi siis todennäköisesti paljon kalatapahtumia.

Perjantai-ilta sujui askartelun merkeissä, kun leiriläiset valmistivat ohjaajien avulla ootto-ongen ja morrivavan kirjolohelle. Myös madepilkkiretkeä varten tehtiin oma vapansa.

Tomi Etelä-Aho opastaa ootto-ongen virittämisessä.

Seeti lauantain mestarikalastajana
Lauantaiaamuna siirryimme heti jäälle kokeilemaan rakennettujen välineiden toimivuutta ja eipä aikaakaan, kun ensimmäiset kirjolohet antoivat merkin olemassaolostaan. Päivän teemaksi tuntui nousevan kalojen menettäminen.

Erityisesti tahnapalloon tarttuneet kirjolohet tuntuivat pääsevän karkuun vähän jokaisella. Kalan väsyttämiseen tarvittaisiin enemmän malttia! Iltapäivän lähestyessä oppi tuntui menevän perille ja kalat alkoivat nousta jäälle asti.

Päivän mestarikalastaja oli ehdottomasti Seeti, joka kalasti kolme kirjolohta päivän aikana. Koko muun joukon saalis jäi yhteen kalaan.

Leechillä saatu kirjolohi.

Illalla madepilkintää ja tietovisailua

Päivän päätteeksi merkitsimme parhaat alueet ja siirryimme takaisin majoitukseen punomaan uusia juonia kirjolohien päiden menoksi. Illalla teimme vielä madepilkkiretken Kivi- ja Levalammelle, mutta joko mateet eivät olleet syönnillään tai sitten ne eivät vielä olleet saapuneet kutupaikoille.
Joka tapauksessa emme saaneet tärpin tärppiä. Loppuillan vietimme majoituksessa ja ilta kului tietovisailun, harrastemerkkikokeiden ja sekä uusimman Pikemasters -jakson parissa rattoisasti.

Tapahtumia jo ootto-onkia viritellessä

Sunnuntaiaamu valkeni lumisena, sillä lunta oli satanut muutama sentti lisää. Tuumailimme, vaikuttaisiko se kalan syöntiin negatiivisesti. Iloksemme saimme kuitenkin todeta, että kirjolohet olivat edelleen syönnillään ja ensimmäiset tapahtumat saimme jo ootto-onkia viritellessä.

Juho Mäenpää ja kirjolohi.

Tällä kertaa kalatapahtumat jakaantuivat tasaisemmin osallistujien kesken ja saimme saaliiksi viisi kirjolohta sekä jokusen siian ja ahvenen. Muutama epäonninen kalan menetys kuuluu tietenkin asiaan, mutta yhdessä iloitsimme jokaisen onnistuneen väsytyksen jälkeen.

Ryhmäkuva Säläisjärvellä.

Kirjolohien pilkkiminen tuntui kiinnostavan nuoria kovasti, joten jatkossakin otamme sen varmasti mukaan leiriohjelmaan.
Pohjanmaan vapaa-ajankalastajapiirin nuoriso- ja perhetoimikunta haluaa vielä lähettää lämpimän kiitoksen kaikille leirin järjestelyyn osallistuneille, sekä yhteistyökumppaneilleen!

Lisätietoa Säläisjärvestä: http://www.lohisalli.fi/

Teksti ja kuvat: Heidi Pernu[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]