Pohjanmaan pilkkileiri onnistui, vaikka madesoppa jäi haaveeksi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Pohjanmaan pilkkileiri onnistui, vaikka madesoppa jäi haaveeksi

Pohjanmaan vapaa-ajankalastajapiirin järjestyksessään kolmas pilkkileiri järjestettiin Peräseinäjoen Kalajärvellä 22.-24. helmikuuta. Osallistujia oli tällä kertaa mukana neljästä piirin seurasta.

Perjantai-iltaan kuului perinteinen pilkkivälineiden kuntoon laittaminen. Kun kohdekalana oli erityisesti ahven, viritettiin välineet iskuun sen mukaisesti.

Leiriin kuuluu aina myös askarteluosio, ja tällä kertaa valmistimme pörrövärikoukkuja sekä madepilkkivavat. Jokaiselle osallistujalle lahjoitettiin itsetehtyihin värikoukkuihin sopiva pystypilkki ja pilkkivapa.


Jäällä on puitteet mitä mainioimmat, kalaakin tulee kohtuullisesti

Lauantaipäivä kului jäällä mahtavassa auringonpaisteessa. Kalat olivat odotetusti oikukkaalla tuulella, mutta silti saimme nostettua jään päälle mukavasti ahvenia ja vieläpä hyvän kokoisia. Näistä järven antimista saimme sitten nauttia iltapalalla.

Madesoppa jäi haaveeksi
Illan hämärtyessä kävimme vielä koittamassa onneamme mateiden suhteen, mutta tällä kertaa jäi madesoppa vain haaveeksi. Illan kruunasi tiukka joukkuetietokilpailu, jonka tulokset laskettiin yhteen päivällä pidetyn pilkkikilpailun kanssa. Voittajajoukkue palkittiin kalastusvälineillä.

Sunnuntaina kävimme aamusta vielä pilkillä ja samalla kisasimme suurimman ahvenen kilpailun. Sunnuntain suurin ahven oli 28 cm pitkä ja koko leirin aikana saaduista kaloista suurin ahven painoi 625 grammaa!

Hyvä meininki jatkuu piirin kesäleirillä, joka on tänä vuonna merimaisemissa Kristiinankaupungin Siipyyssä 28.-30.6. Tervetuloa mukaan kaikki piirin nuorisojäsenet ja heidän vanhempansa!

Kuvia pilkkileiriltä

Teksti ja kuvat: Heidi Pernu[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]