Tapahtuman nimiPahalammen haukikisat
Tapahtuman tyyppi Kilpailu
Paikka Tampere, Kokoontumispaikka: Viinikan kirkon parkkipaikka, Ahlmanintie 25
Alkaa 12.06.2024 17:30
Loppuu 12.06.2024 19:30
Järjestäjä
Yhteyshenkilö Samu Pirinen
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite samu.pirinen@vapaa-ajankalastaja.fi
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0453475055
Muuta tietoa

Tervetuloa kisaamaan rennosti hauenkalastuksessa Tampereen ytimeen, Viinikan Pahalammelle!

Tapahtumaan osallistuminen on alle 18-vuotiaille MAKSUTON. Yli 18-vuotiailta peritään 10€ osallistumismaksu, joka menee suoraan kilpailun voittopottiin. HUOM! Yli 18-vuotiailla on oltava myös voimassa oleva lupa Pahalammelle. Luvan saa hankittua osoitteesta www.kalapassi.fi tai Nippon Verkon myymälästä Lielahdesta. Päivälupa maksaa 5€ ja vuosilupa 20€. Alle 18-vuotiaiden ei tarvitse lunastaa lupaa Pahalammelle.

Kokoonnutaan Viinikan kirkon parkkipaikalla 17:30, jossa kerrataan säännöt ja siirrytään kilpailualueelle Pahalammelle (n. 100m siirtymä). Paikalle pääsee oman auton lisäksi kätevästi linja-autolla (esim. linja 14). Kisa loppuu 19:30, jonka jälkeen järjestäjät kirjaavat saadut kalat ja palkitsevat voittajan.

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Riittää, että olet ajoissa paikalla Viinikan kirkon parkkipaikalla.

Kilpailun säännöt:

1. Painavimman haukisaaliin saanut kilpailija voittaa kisan. Painon mennessä tasan suurin kala määrää voittajan. Voittaja saa maineen ja kunnian lisäksi osallistumismaksuista koostuvan palkinnon. Lisäksi kaikkien kisaan osallistuneiden alle 18-vuotiaiden kesken arvotaan kalastusaiheinen palkinto.

2. Osallistuminen maksetaan paikan päällä KÄTEISELLÄ. Varaa tasaraha.

3. Saadut hauet on lopetettava välittömästi.

4. Kaikki muut kalalajit on vapautettava välittömästi.

5. Pahalammesta saatu kala ei kelpaa ravinnoksi ympäristömyrkkyjen vuoksi. Saatuja kaloja ei saa käyttää ruokana.

Kilpailun aikana on noudatettava Pahalammen yleisiä kalastussääntöjä, jotka löytyvät Tampereen kaupungin sivuilta https://www.tampere.fi/sites/default/files/2023-01/pahalammenesite.pdf

Viinikan Pahalammen haukitiheys on suuri ja tavallisten rantakaislikkohiippareiden lisäksi on mahdollisuus koukuttaa oikein kunnon mörkö. Välineiksi riittävät hyvin kevyehkötkin heittovälineet, eli mitään erikoista raskasta hauenkalastuskalustoa ei kisaan osallistumiseksi vaadita, ja esimerkiksi lippauistimet on todettu lammella hyvin tehokkaiksi hauennarraajiksi. Hauen hampaita kestävä peruke on kuitenkin syytä sitoa siiman päähän.

Välineitä saa tarvittaessa lainaan kisan ajaksi, mutta tästä on ehdottomasti ilmoitettava etukäteen. Lainavälineitä on rajallisesti.

Lainavälineitä ja kysymyksiä kilpailusta voi kysellä:
Samu Pirinen, 045 347 5055, samu.pirinen(at)vapaa-ajankalastaja.fi

Yleisiin kysymyksiin Pahalammesta ja kilpailusta vastaa myös:
Pekka Rintamaa, 040 747 3267

HintaSVK:n jäsenille 10 (yli 18v)€ / Ei jäsenille 10 (yli 18v)€