Toimintakisapytty jäi Lounais-Suomeen!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Toimintakisapytty jäi Lounais-Suomeen!

Juokse, juokse..kovempaa! Tule tänne päin onkimaan ja laita kohoa ylemmäs-ohjeet sekä kannustushuudot raikuivat 1.- ja 2.9. Särkisalon Klippulassa ja Förbyn satamassa kisatussa Nuorten SM-toimintakilpailussa. Lounais-Suomen piiri oli saanut kisojen järjestelyvastuun edellisvuoden kisavoiton myötä.


Rantakäärme herätti ihastusta kunniakierroksellaan Förbyn satamassa taitoviestin aikana.

Tänä syksynä kisaan saatiin mukavasti kymmenen joukkuetta kuudesta eri vapaa-ajankalastajapiiristä. Tuttuun tapaan taitoja miteltiin kalaviestissä, taitoviestissä, tarkkuusheitossa, kalantunnistuksessa sekä tietokisassa. Järjestäjän tehtävänä oli Vetikon Jukan ideoima risukeittimimen kasaaminen ja veden keittäminen. Hieman kostea ilma loi ennen järjestäjän tehtävää pieniä epäilyksiä, miten nuoret saavat tulet sytytettyä luonnonmateriaaleista, mutta epäilys oli turha. Jokaisella joukkueella vesi kiehui alle 20 minuutin ajassa.


Risukeittimet kasaantuivat ja vesi kiehui nopeasti järjestäjän tehtävässä.

Kisa oli muutenkin kovatasoinen ja joukkueet selvisivät tehtävistä upeasti. Kisassa kärki erottui melko selvästi jo lauantain neljän kisatehtävän aikana ja vaikutti selvältä, että Lounais-Suomi 1 ja Etelä-Suomi 1-joukkuet kisaavat mestaruudesta ja kolmannesta ratkaisevasta kiinnityksestä kiertopalkintoon. Eroa oli vain puoli pistettä Lounais-Suomen eduksi. Sunnuntain ensimmäisessä tehtävässä tilanne jo kääntyi, mutta toisessa ja ratkaisevassa osakilpailussa eli tarkkuusheitossa Lounais-Suomi nappasi voiton ja ratkaisi kisan edukseen. Samalla ratkesi kiertopalkinnon jääminen Lounais-Suomeen, joten ensi vuonna kisataan uudesta pytystä! Jos kisa oli kärjessä tiukka, niin taistelu pronssimitaleista sekä muista sijoituksista oli huipputasainen. Lopulta Pohjanmaa selvisi pronssille puolen pisteen erolla Etelä-Suomi 2 joukkueeseen ja viidenneksi sijoittunut Kaakkois-Suomikin hävisi vain kaksi pistettä.


Mikä ihme tämä on, pohtii Etelä-Savon joukkue kalantunnistuksessa.

Ilmapiiri oli jälleen kilpailussa erinomainen ja nuoret kannustivat toisiaan hyviin suorituksiin. Meri oli antoisa myös kilpailun ulkopuolella ja komeita ahvenia fileoitiin kotiin viemisiksi. Kiitos Lounais-Suomen piirille kisojen isännöinnistä ja erityiskiitos emännille Sarille, Tiinalle ja Eevalle. Kenties Särkisalossa kisataan myös ensi vuonna, sillä kisojen järjestelyoikeus jäi voiton myötä edelleen Lounais-Suomeen.


Lounais-Suomi ratkaisi kisapytyn pysyvästi piirin haltuun. Ensi vuonna kisataan uudesta palkintopokaalista.


Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa!

Teksti: Janne Rautanen
Kuvat: Ira Ådahl-Rautanen

Tulokset:
Lounais-Suomi 1, 14 p. (Jani Lavonen JJ, Jenni Vetikko, Onni Mattila, Joona Lavonen) 2. Etelä-Suomi 1, 16,5 p (Jj Joni Haavisto, Tommi Lehtola, Oskari Tuomi, Jesse Jaskari) 3. Pohjanmaa 26,5 (Jj Heidi Pernu, Lauri Heikkilä, Luka Toivonen, Aatu Koliini) 4. Etelä-Suomi 2, 27 p. (Jj Kaisa Petäjistö, Jere Petäjistö, Lauri Korpimäki, Ville Lansola) 5. 28,5 p. (Jj Taneli Ylinen, Onni Halme, Perttu Nissinen, Arttu Peltonen) 6. Etelä-Savo 36,5 p. (Jj Jarno Häkkinen, Ville Hämäläinen, Eemeli Tarkiainen, Eino Väätäinen) 7. Lounais-Suomi 3, 42p. (Jj Juho Aaltonen, Samu Laaksovirta, Juho Toivonen, Mirko Järvenpää) 8. Häme 2, 46 p. (Jj Saila Vartia, Eevert Malmivuori, Frans Vartia, Mikael Järvinen) 9. Lounais-Suomi 2, 46,5 p. (Jj Markus Nordman, Michael Echert, Juhani Kakko, Aati Mattila) 9. Häme 1, 46,5 p. (Jj Eerika Rautanen, Vilho Saarela, Oskari Teppola, Eetu Taivassalo)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][fbcomments][/vc_column][/vc_row]