Toukokuu – Avovesikausi starttaa

Toukokuussa pääsemme vihdoin kunnolla avovesikauden kimppuun! Lämpenevät ilmat houkuttelevat kalastajat veden äärelle ja vesien lämmetessä myös kalat alkavat olla aktiivisempia. Tässä kuussa paneudumme erityisesti heittokalastukseen sekä lajikalastukseen eli fongaukseen. Muista myös tulevan kesän leirit ja tapahtumat, ilmoittautumiset ovat käynnissä nyt >> tapahtumakalenteriin.


LAJIKALASTUS ELI FONGAUS

Fongauksessa eli lajikalastuksessa on tarkoitus kalastaa mahdollisimman monta eri kalalajia. Kalan koolla ole väliä, pienen pieni kymmenpiikki on yhtä arvokas kuin 10 kilon hauki. Onkiminen on yksi parhaista lajikalastajan kalastusmuodoista, sillä onkimalla on mahdollisuus kalastaa useita eri kalalalajeja. Kokeile tänä keväänä myös lirkkimistä! Lasten ja nuorten oman lajikalastukisa starttaa jälleen kesäkuun alussa, muista ilmoittautua nyt, lue lisää kilpailusta: Fisuun fongaus ja lisää lajikalastuksesta täältä.


ONKIMINEN ON SAALISVARMIN KALASTUSMUOTO

Onkiminen on yksi lajikalastajan tärkeimmistä kalastusmuodoista, sillä ongella tavoittaa suuren osan esimerkiksi särkikaloista! Erilaiset särkikalat ovat myös mainioita ruokakaloja, kokeile vaikka särkikalapihvien reseptiä. KERHOHAASTE: Kuinka monta kalalajia saatte ongella? Katso videolta lisää vinkkejä ongintaan. Vinkit onkilaitteen rakentamiseen löydät huhtikuun materiaaleista.


HEITTOKALASTUS

Heittokalastus on monen nuoren kalastajan lempikalastusmuoto, eikä turhaan sillä heittokalastaen on mahdollisuus saada saaliiksi suureksi kasvavia petokaloja. Ohessa askarteluvinkkejä heittokalastajalle sekä pikaopas oikeanlaisen virvelin hankintaan. Lisäksi alta löydät aiheeseen liittyvät videot: kalatalousasiantuntija Jannen vinkit virvelin valintaan ja jigikalastus livevideo, jossa kalastusohjaaja Lauri antaa vinkkejä ahvenen jigaajille.


SM TOIMINTAKILPAILU

SM TOKI on vuosittain järjestettävä nuorten oma kalastustaitokilpailu, jossa kilpaillaan kolmihenkisin piirijoukkuein erilaisissa kalastustietoa ja -taitoa mittaavissa tehtävissä. Kilpailu on koko viikonlopun kestävä leirimuotoinen tapahtuma, jossa aikaa jää myös hauskanpitoon ja kavereiden kanssa ajan viettämiseen. Tutustu kilpailun sääntöihin täältä. Alla olevasta tiedostosta löydät vinkkejä toimintakisan osa-aluiden harjoitteluun.