Huhtikuu – Valmistaudu avovesikauteen!

Huhtikuussa valmistautuminen avovesikauteen starttaa toden teolla. Kevään edistyessä pilkkijäät alkavat huveta aivan silmissä ja avovesikauden avaaminenkaan ei vielä aivan onnistu, nyt onkin hyvä aika huoltaa välineet tulevaa kautta varten ja tutkia uusia kokeiltavia kalastusmuotoja. Huhtikuusta löydät vinkit heittokalastusvälineiden huoltoon sekä askarteluohjeet onkilaitteen, laituripilkkivavan ja silakkalitkan valmistukseen.


FISUUN KEVÄTBINGO

Nappaa toiminnan tueksi keväinen bingolappu, ohessa myös tulostettava versio ja tyhjä bingolappu omia ideoita varten.

VÄLINEET KUNTOON

Askartele uusia välineitä tai huolla vanhoja! Käytä aikaa myös uusien kalastusmuotojen opetteluun. Nappaa alta vinkit esimerkiksi silakoiden litkaamiseen tai onkilaitteen rakentamiseen! Esimerkiksi silakan ja siian sesonkikausi on aivan nurkan takana, katso lisää vinkkejä alla olevasta videosta silakan litkaamiseen tai toimivan onkilaitteen rakentamiseen. Vinkeistä löydät ohjeet myös silakkapihvien valmistamiseen, katso myös silakan käsittelyn ohjeet Vapaa-ajankalastajien aineistosta.


KEVÄT ON MONIEN KALOJEN KUTUAIKAA

Löytyykö lähialueelta esimerkiksi haukien kutualue? Tutustukaa kerhon kanssa lähialueiden kutupaikkoihin ja käykää vaikka seuraamasssa hauen keväistä kutua. Suomen Vapaa-ajankalastajat on mukana edistämässä haukien kutualueiden kunnostusta, lue asiasta lisää: Haukitehtaat ja tutustu alla olevaan videoon.