Vapapäivä järjestetään 5. syyskuuta

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

VAPAPÄIVÄ 5. SYYSKUUTA 2020

Koronavirustilanteen vuoksi Vapapäivää ei voitu järjestää perinteiseen tapaan kesäkuussa. Vapapäivää vietetään tänä vuonna syyskuun 5. päivä.

Vapapäivän logo, jossa hyppäävä kala.

Vapapäivänä Metsähallitus avaa yli 30 kalastuskohdetta lapsille ja nuorille. Joillakin kohteilla on paikalla Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) ohjaajia kello 10–15, ja muilla kohteilla lapset voivat kalastaa omatoimisesti huoltajansa kanssa.

Vaikka Vapapäivää vietetään ulkona eikä kalastaessa tavallisesti kyhjötetä kylki kyljessä, pidetään silti huolta itsestämme ja toisistamme noudattamalla muutamia yleisiä ohjeita:

  • Pidä reilu turvaväli niihin, jotka eivät kuulu omaan seurueeseesi.
  • Muista puhtaat kädet ja yski/aivasta hihaan tai nenäliinan.
  • Monilla kohteilla on nuotiopaikka ja makkaranpaistomahdollisuus, mutta pakkaathan mukaan eväät, jotka voit tarvittaessa syödä muuallakin. Ulkotiloissakaan ei ole syytä kokoontua tiiviisti.
  • Ethän tule paikalle sairaana.

OPASTETUILLA KOHTEILLA kalastaminen on ilmaista kaikille alle 18-vuotiaille kello 10–15. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan paikan päällä ilmoittaudutaan SVK:n oppaalle, jolta saatu rintamerkki toimii kalastuslupana. Oppaat tarjoavat neuvoja ja vinkkejä ja auttavat nuoret kalastajat alkuun tarvittaessa. Kalastuskisoja ei tänä vuonna järjestetä.

SVK:n kalastuksenohjaajat ohjeistavat osallistujia tänä vuonna tavallista tarkemmin. Noudatathan saamiasi ohjeita. Näin varmistetaan se, että mihinkään ei synny ruuhkaa ja kaikki voivat kalastaa turvallisin mielin.

Vapapäivä lanseeraa vuonna 2020 nimikkouistimen, jonka on valmistanut Kuusamon Uistin. Vapapäivä-uistinta ei myydä kaupoissa, vaan sen voi saada omakseen vain osallistumalla ilmaiseen Vapapäivä-tapahtumaan.

Vapapäivänä opastetuilla kohteilla saavat tapahtuma-aikana kalastaa ainoastaan alaikäiset. Saaliskiintiö on kaksi lohikalaa/nuori kalastaja. Aikuisten luvanmyynti jatkuu tapahtuman jälkeen klo 15.

MUILLA KOHTEILLA voi Vapapäivänä kalastaa ilmaiseksi koko vuorokauden (24 h). Kohteilla ei ole opastusta tai järjestettyä ohjelmaa. Näille kohteille tulee ilmoittautua etukäteen lähettämällä kalastajan ja hänen huoltajansa nimi sekä kohde, jossa aikoo kalastaa, joko sähköpostitse osoitteeseen vapapaiva(a)metsa.fi tai tekstiviestillä numeroon 040 720 5963. Samassa viestissä voi ilmoittaa useamman kalastajan ja huoltajan nimen. Viestiin ei vastata erikseen.

Myös mukana oleva huoltaja (1 hlö/lapsi tai nuori) voi näillä kohteilla kalastaa ilmaiseksi, sillä hän toimii alaikäisen oppaana. Saaliskiintiö on nuorille kalastajille kaksi lohikalaa, huoltajille yksi lohikala. Huomaathan, että kalastaminen on ilmaista vain alla mainituilla kohteilla.


Näillä kohteilla kalastetaan opastetusti klo 10–15

Tutustuthan yllä oleviin ohjeisiin ennen kuin suuntaat Vapapäivän viettoon.

Kaikille oma uistin

Vapapäivä lanseeraa tänä syksynä nimikkouistimen. Vapapäivä-uistimen on valmistanut Kuusamon Uistin.
Vapapäivä-uistinta ei myydä kaupoissa. Sen voi saada omakseen vain osallistumalla ilmaiseen Vapapäivä-tapahtumaan.

Vapapäivä-uistimen on valmistanut Kuusamon Uistin. Nimikkouistin ei ole myynnissä, vaan sellaisen saa ainoastaan osallistumalla tapahtumaan. Kuva: Metsähallitus.


Video Vapapäivä-uistimen valmistuksesta

Lue lisää Vapapäivästä (Eräluvat.fi/vapapäivä)

Lisätietoja

Viestintäpäällikkö Aku Ahlholm, Metsähallitus Eräpalvelut, 040 4814890, etunimi.sukunimi@metsa.fi

Kalatalousasiantuntija Janne Rautanen, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö, 0400 946968, janne.rautanen@vapaa-ajankalastaja.fi[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]