[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hei! Täällä kirjoittaa Fisuun sivujen uusi bloggaaja Vilho Saarela. Tässä ensinmäisessä blogissani kerron mielestäni onnistuneeesta viikonlopusta kalastuksen suhteen.
Lauantaina mentiin Fisuun Tampere seuran kanssa kalaan Pahalammelle Karppia onkimaan. Karppirigit oli viritetty jo viikkoa ennen kalakerhossa jokaiselle. Kello kolmen jälkeen aloiteltiin karppia kalastamaan heti syöttien laiton jälkeen. Syöttinä käytimme maissia ja boilieita. Mahdollisuus saada siiman päähän karppi oli, mutta minulle kerrottiin että edellisyön pakkanen ei ainakaan auttaisi asiassa. Muutenkin eletään jo syksyä ja moni ei enään karppia edes ongi. Ongintapaikkamme oli oppaamme Pekka Rintamaa käynyt mäskäämässä jo edellispäivänä.
Vähän yli kello viiden Vapa nytkähti ja jarru lauloi. Kyseessä oli oppaamme Pekan vapa hän tartutti kalan ja antoi vavan minulle. Sain nauttia voimasta siiman päässä. Kelailin kalan rauhassa rantaan haavi odottikin vedessä jo toisen kerholaisen pitelemänä. Haavissa lepäsi noin kolmen tai neljän kilon karppi. Se oli elämäni ensinmäinen karppi, vaikka en sitä täysin yksin saanutkaan. Koukku irti, kuvaus ja kala vapauteen niinkun Pahalammella pitää tehdäkin.
Alla kuva kalasta ja iloisesta minusta.

Karppi

Sunnuntaina ajattelin aluksi, että  jos puolen päivän aikaan kävisi Pyhäjärvellä ahventa koittamassa, mutta suunnitelma muuttui. Kaverini Soitti minulle kymmenen maissa, että keulassa olisi tilaa jos haluaisi kuhaa lähteä jigaamaan. No mikäs siinä tottakai lähden, vaikka lunta sataa. Vartissa kamat kasaan vaatteet päälle aamupuuro naamaan ja eväät mukaan. Kun kipparin kanssa pelipaikoille vihdoin päästiin aloimme luotaamaan penkkoja,monttuja ja muita mielenkiintoisia paikkoja, niin syvästä kuin matalastakin.

Aluksi löysimme pienempää kalaa särkeä ja ahventa. Ahventärpin sain ja jigillä särjen, joka yllätti minutkin. Sitten aloimme kuhaa kalastamaan.
Kuhaa löytyi, jonkin verran ja ei montaa heittoa tyhjää pyydetty kun kippari J jo minua haavin varteen käski ja ensinmäinen mittakuha kyydissä. Alettiin molemmat heittämään vihreää Hybrid wormia ja siihen saatiin kaloja pitkin päivää. Pari selkeää kuha tärppiä sain heti alkuun ja jäi harmittamaan kun kumpaakaan en saanut edes näytille.
Lopulta minäkin sain Kuhan, mutta kippari J siinä ajassa jo kaksi kalaa.

KuhaV Olimme tyytyväisiä, että löysimme kalaa ja ne olivat kaikki mitallisia alkuun. Puolessavälin päivää tajuttiin, että kaikuluotaimen näytön saa jaettua puhelimeeni eli voin vertikaalijigata samalla kun kippari heittelee. Kaloja ui alta ja makasi pohjassa ja niille koitin jigiä tarjota, mutta ei näyttänyt kuhille maistuvan. Siirryin hetkeksi taas heittelyyn kun ei vertikaali näyttänyt maistuvan, mutta en saanut kuin pienen hauen ja kuhatärpin aivan veneen vierestä. Siirryin takaisin vertikaalin ja laitoin luottojigini Savage gearin Bleak battle tailin vertsusettiin kiinni ja kaiku näytti kalan veneen alla pohjassa, joten jigi tarjolle kuha singahtaa jigiä kohti ja tärppi, mutta ei pysynyt koukussa. Seuraava kala alla joten jigi tarjolle kuha syöksähtää kohti jigiä tärppi ja vastaisku ja kala ylhäällä. Jigin vaihto auttoi.
Kalat löytyivät yllättävän matalasta maksimissaan kahdeksasta metristä. Suurin osa noin kuudesta.

KaikuV
Päivä oli mennyt hyvin. Yhteensä 11 kuhaa joista kaksi alamittaista. Kello oli reilu viisi ja oli pimeä tulossa, joten muutamat heitot enään. Kippari J sai veneeseen hienon 53cm kuhan. Se jäi päivän viimeiseksi kalaksi ja oli päivän isoin. Veneen keula kohti rantaa.

Tiivistettynä hyvä päivä. Uutta opin ja kalaa sain ja hauskaa oli.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][fbcomments][/vc_column][/vc_row]