[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hei ja hauskaa Joulua!

Olen alkanut valmistautua tulevaan pilkkikauteen, vaikka jääpeitettä ei vielä järvillä ole täällä Etelä-Suomessa.
Aloitin valmistelut tekemällä värikoukkuja, koska ne ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Ne toimivat minulla erittäin hyvin viime talvena.
PhotoEditor-1513601010696
Värikoukkua käytetään yleensä pystypilkin alla tai tasapainon mahakoukkuna. Kun käyttää värikoukkua ei tarvitse syöttiä välttämättä ollenkaan. Värikoukun tekoon et tarvitse kuin epoksiliimaa, värijauhetta ja hammastikkuja sekä tietysti koukut.
Aluksi otin palan vaahtomuovia ja painoin siihen kolmihaarakoukut kiinni. Styroksi olisi ollut parempaa, mutta sitä ei ollut saatavilla.
Sitten sekoitin valkoista fosfori värijauhetta epoksiin. Kun värillinen epoksi oli paperilla otin sitä hammastikkuun ja asettelin sopivan määrän koukkuun. Koukut on hyvä ”pohjustaa” valkoisella värillä niin muut värit, mitkä päälle laittaa erottuvat selkeämmin. Jätin valkoista myös näkyviin useaankin koukkuun ja tein toisella värillä vain iskupisteen. Värejä voi käyttää monia. Minä käytin vain kahta väriä. Tekeminen ei vie kuin reilut 10 minuuttia ja ei ole vaikeaa. Kaikki ei täydellisesti onnistuneet, mutta harjoittelu tekee mestarin. Tämä oli toinen kerta kun värikoukkuja kotona tein. Suosittelen kokeilemaan.
1513528914830

Vaihdoin myös pariin pilkkivapaan siimat ja perukkeet. Tulevana pilkkikautena ajattelin käyttää 0.80mm paksuista fluorocarbonia peruke materiaalina tasapaino pilkkiseteissä, ettei hauet vie tasureitani. Järjestin myös pilkit ja laitoin osan uusista värikoukuista pystypilkkien alle kiinni. Vielä pitäisi kaikuluotain virittää pilkkireppuun niin olen valmis. Jäät tervetuloa!

Terkuin Vilho[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][wdfb_like_button][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][fbcomments][/vc_column][/vc_row]